Tüm Çalışanlara Vergi İndirim Zammı 2013

29 Nisan 2013 Pazartesi

Tüm Çalışanlara Vergi İndirim Zammı 2013: Asgari ücret vergi dışında kaldığı için sadece asgari ücretlilere değil tüm çalışanlara zam gelecek .Maaşı yüksek olanlarda , ücretinin asgari ücrete kadar kısmı vergi dışı kaldığından zam alacak .Peki çalışanlar bu durumda ne kadar alacak. Bir çok haber sitelerinde 200 TL veya yıllık 2400 Tl olarak söylenmektedir. Bu doğru değildir. Adım adım durumu açıklayalım herkes bilinçlensin . Tüm çalışanların maaşına verginin kalkması sonucu ne kadar artış yansıyacağı öğrenilsin.

Vergi Gecikme Zammı Ve Faizi Hesaplama 2013

23 Nisan 2013 Salı

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden kullanıcılarına sağlamış olduğu "Vergi Gecikme Zammı ve Faizi Hesaplama" sayfası ile "Vergi Gecikme Zammı ve Faizi Hesaplaması" yapabilirsiniz. Vergi Gecikme Zammı ve Faizi Hesaplamak için yönlendirileceğiniz sayfadaki ilgili alanların tümünü eksiksiz bir şekilde doldurun.

Bağkur Gün Sayısı Sorgulama 2013

Şifresiz T.C Kimlik bilgileri ile Bağkur Gün Sayısı Sorgulama: "Bağkur" gün sayısı sorgulamasını yapabilmeniz için iki seçeneğiniz var ilk olarak şifresiz T.C kimlik no ile "Sosyal Güvenlik Kurumu" SGK resmi internet sitesi ikinci seçenek E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifreniz ile gerekli sorgulamayı yapabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama 2013

Emekli Maaşı Sorgulama , Emekli Maaşı Öğrenme 2013: Bu yazımızda Emekli Maaşı Sorgulaması yapabileceğiniz bilgilere ve bağlantılara yer vereceğiz. Emekli maaşı sorgulaması yapabileceğiniz ilk sayfa için Buraya Dokunun yönlendirileceğiniz sayfada hangi kurumdan maaş alırsanız alın işlem yapabilirsiniz.

Emekli Sandığı 4c Memur Emeklisi Kesintisi

Emekli Sandığı Memur Emeklisi İlaç, Hastane, Muayene Kesintisi: "Emekli Sandığı" memur emeklisi ilaç hastane, muayene, sağlık, katkı payı, optik kesintisi sorgulama.

Emekli sandığı emeklilerinden, memur emeklilerinden yapılan kesintilerini aşağıdaki bulunan ilgili bağlantılara dokunarak öğrenebilirsiniz.

Sigorta Emekli Aylığı Dökümü 2013

Sigorta Emekli Aylığı Dökümü , Sigorta Emekli Aylığı Ödeme Bilgileri:  Bu yazımızda sizlere "Sigorta Emekli Maaşı Aylık Dökümü" ve Ödeme Bilgileri hakkında bilgiler vereceğiz.

Dilerseniz ilk olarak "Sigorta Emekli Aylığı Dökümü'nü"

SSK Gün Sayısı Şifresiz Sorgulama 2013

"Sosyal Sigortalar Kurumu" SSK Gün Sayısı Şifresiz T.C. Kimlik Numarasından Sorgulama: "Sosyal Sigortalar Kurumu" (SSK) gün sayısını hem e-devlet şifreniz ile hem şifresiz olarak T.C. Kimlik bilgilerinizle nasıl (SSK) gün dökümü alabileceğinizin cevabı aşağıdadır. Lütfen yazımızı okumaya devam edin.

SSK Emekli Ödeme Bilgileri Sorgulama 2013

"Sosyal Sigortalar Kurumu" (SSK) Emekli Ödeme Bilgileri Sorgulama: Sosyal Sigortalar Kurumu emekli ödeme bilgilerini sorgulamak için http://app2.sgk.gov.tr internet sitesini veya E-Devlet sistemini kullanarak turkiye.gov.tr internet adresinden E-Devlet şifreniz ile öğrenebilirsiniz.

Emeklilikte Yaş Müjdesi

Emeklilikte Yaş Müjdesi: Emeklilik Erken hastane bedava Emeklilik için yaşa takılanlara bir müjde daha geldi. Yaşı beklemeden daha düşük maaşla erken emekli olacakların sağlık giderlerini de "Sosyal Güvenlik Kurumu" (SGK) karşılayacak.

Yargıtay Dosya Sorgulama

Yargıtay Dosya Sorgulama Sayfası: Yargıtay'ın resmi internet sitesindeki "Yargıtay Dosya Sorgulama" sayfası yoluyla, "Yargıtay Dosya Sorgulaması" yapabilirsiniz. "Yargıtay Dosya

Bağkur Prim Borcu Affı 2013

Bağkur Prim Borcu Affı 2013: BağKur’da, 60 gün ve daha fazla prim borcu bulunduğu için sağlık hizmeti alamayanların borcu silindi. Meclisten geçen düzenleme ile devlet milyonlarca liralık alacağından vazgeçti. Bu durumdan özellikle esnaf ve çiftçi olarak çalışan bağkurlular faydalanacak.

Bağkur Prim affı Hakkında Merak Edilenler

Bağkur Prim affı Hakkında Merak Edilenler: Sgk’nın bugüne kadar yaptığı en büyük af yasası” olarak diye de adlandırılan 6111 sayılı yasa ile Bağkur’a ait geriye dönük borçlara af yada indirim uygulanacak.

Bağkur Affı ile Hangi Borçlar Siliniyor ?

Bağkur Affı ile Hangi Borçlar Siliniyor ?: 5510 sayılı Kanunda 30 Nisan 2008 itibariyle 5 yıl ve daha fazla Bağkur prim borcu olanların borçlarının otomatik olarak silinmesi gerekiyor. SGK, Bağkur sigortalılarına getirilen bu af yasası daha çok Bağkur prim borçlarının silinmesiyle alakalı.

Adınıza Kayıtlı Hat Sorgulama

Adınıza Kayıtlı Hat Sorgulama: Merhaba, bu sistem sayesinde sizin adınıza sizden habersiz gsm telefon hattı açılmış mı onu öğrenebiliryorsunuz. Adıma açılmış gsm hat varmı, adıma açılmış hatlar, adıma açılmış kaç hat var sorgulamalarını https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/sorgu.php adresinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

İntibak Zammı Sorgulama 2013

İntibak Zammı Sorgulama: 2013 İntibak Zammı Sorgulama T.C kimlik numaranızı girerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden intibak zammı farkını sorgulamanız mümkün olacak. Yapılan bu sistemde emekliler önce SGK’nın internet adresi üzerinden intibak alacaklarını öğrenecek, daha sonra intibaklı ve zamlı maaşlarını alacaklar.

Bağkur Sigortalı Ödeme Listesi

Bağkur Sigortalı Ödeme Listesi: Bağkur sigortalı ödeme listesinde sorgulama yapabilmeniz için e-devlet sistemi üzerinden kimliğinizi doğrulamanız gerekir.

Bağkur Basamak Sorgulama

Bağkur Basamak Sorgulama: BağKur’da en düşüğü 1, en yükseği 24 olan basamak bulunmaktadır. Sigortalı, sigortalılığının başladığı tarihte, ilk 12 basamaktan birini seçmekte serbesttir. Ancak tescilini en geç üç ay içinde, Kuruma verdiği giriş bildirgesi üzerinde ve yazılı dilekçesi ile bildirmek zorundadır. Her hangi bir talep olmaması halinde, 1. basamaktan giriş yapmış sayılır.

Bağkur Emekli Aylık Bilgisi

Bağkur Emekli Aylık Bilgisi: Bağkur Emekli Aylığı bilgisi sorgulamak için e-devlet şifreniz yoksa E-Devlet şifreniz yoksa SGK.GOV.TR web sitesinden görebilirsiniz. Burada vereceğimiz bağlantıdan Kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

SSK Sicil Kaydı Sorgulama

SSK Sicil Kaydı Sorgulama: (Sosyal Sigortalar Kurumu) SSK Sicil Kaydı Sorgulaması yapabilmek için www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden T.C kimlik no ve edevlet şifreniz ile giriş yaparak gerekli sorgulamayı yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yoksa bulundğunuz yere en yakın PTT den temin edebilirsiniz.

(Sosyal Sigortalar Kurumu) SSK Sicil Kaydı Sorgulama Yapabilmek İçin Buraya Dokunun

İsimden SSK Sorgulaması

İsimden SSK Sorgulaması, İsimden SSK Numarası Bulma, İsimden SSK No Bulma: İsimden SSK Sorgulaması yapabilmek için açılan sayfada T.C Kimlik No, Nüfus İl, Cilt No, Doğum Yılı ve Güvenlik Kodunu ilgili yerlere yazdıktan sonra Sorgula butonuna tıklayarak ”İsimden SSK Sorgulaması” SSK, sorgulaması yapabilirsiniz.

Kurumlar Vergisi

Kurumlar Vergisi, Vergi Borcu, Gelir Vergisi, Gecikme Faizi Hesaplama


- Kurumlar Vergi Dairesi

Asgari Ücret Vergisi ve Agi Kalkıyor

Asgari Ücret Vergisi ve Agi Kalkıyor: Asgari ücretten alınan vergi kalkıyor. Dolayısı ile buna bağlı olarak verilen agi de kalkacak. Yeni Anayasa da bulunan sosyal güvenlik bölümüne asgari ücretten vergi alınmaz maddesi konuldu. Verilen vergiye bağlı olarak kişinin durumuna göre çalışanlara agi ödemesi yapılıyordu agi de kalkacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na 1500 Personel Alınacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na 1500 Personel Alınacak: Bakanlığın internet sitesinde yapılan duyuruya göre , ”İlk Defa Yapılacak Atamalar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda yapılacak personel alımı için başvurular , 1-10 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru Tarihleri:01.10.2012 - 10.10.2012

Memura 1 Derece Verilmesi

Memura 1 Derece Verilmesi: Toplu sözleşme ile memura 1.derece çıkmadı . İleride verilirmi? Bize göre mutlaka verilecek.

4500 Günü Dolduran Tazminat Alabilir mi ?

4500 günü dolduran tazminat alabilirmi ? Emeklilik konusunda tazminat alınabilmesi için sigortalılık ve prim gün sayısı şartının gerçekleşmiş olması gerekir. Önce 4500 günden nasıl emekli olunur ondan bahsedelim.

09.09.1999 tarihi ile 30.04.2008 tarihi arasında işe giren erkekler 60 yaşını doldurması , ilk sigortalılık ile emeklilik için başvuru tarihi arasında 25 yıl geçmesi ve 4500 gün prim ödemiş olması şartıyla emekli olabilirler.Bayanlar ise 58 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Bilindiği üzere emeklilik şartını yerine getirip yaşa takılanlar işyerinden kendi istekleri ile tazminat alıp ayrılabilirler.

On Numara Çekiliş Sonuçları Sorgulama

Milli Piyango'nun resmi internet sitesinde kullanıcılarına sağlamış olduğu On Numara Çekiliş Sonuçları sayfası ile On Numara Çekiliş Sonuçları Sorgulaması yapabilirsiniz. Sayfada On Numara'nın eski tarihli çekiliş sonuçlarını da görebilirsiniz.

İş Teftiş Kurulu Adres Telefon ve Faksı

İş Teftiş Kurulu Adres Telefon ve Faksı - İş Teftiş Kurulu Adres Telefon ve Faxı: İş teftiş Kurulu Başkanlığı iletişim bilgileri aşağıdadır.

Telefonu : (312) 296 62 31

Faksı : (312) 212 29 61

Adresi : İsmet İnönü Bulvarı No:42 Emek-ANKARA

elektronik posta : isteftis@csgb.gov.tr

SGK Müfettişleri İstanbul Adres Telefon ve Faksı

SGK Müfettişleri İstanbul Adres Telefon ve Faksı: Sigorta Müfettişleri SSK İdari Müfettişleri Emekli Sandığı Müfettişleri Bağkur Müfettişleri tek çatı altında birleşmiş olup SGK Müfettişleri ismini almıştır.Sigorta Teftiş Kurulu SSK Teftiş Kurulu Emekli

SGK Müfettişleri Ankara Adres Telefon ve Faksı

SGK Müfettişleri Ankara Adres Telefon ve Faksı: Sigorta Müfettişleri SSK İdari Müfettişleri Emekli Sandığı Müfettişleri Bağkur Müfettişleri tek çatı altında birleşmiş olup SGK Müfettişleri ismini almıştır.Sigorta Teftiş Kurulu SSK Teftiş Kurulu

SGK Rehberlik ve Teftiş Adres Telefon ve Faksı

SGK Rehberlik ve Teftiş Adres Telefon ve Faksı: Sigorta Müfettişleri SSK İdari Müfettişleri Emekli Sandığı Müfettişleri Bağkur Müfettişleri tek çatı altında birleşmiş olup SGK Müfettişleri ismini almıştır.

Trafik Sigortası Poliçe Basamak Hesaplama

Araç Kasko Değeri Sorgulama 2012: 2012 Araç Kasko Değer Listesi, Kasko Listesi, Kasko Değeri Sorgulama, Kasko Değerleri

Araç Sorgulama

Araç Sorgulama: Araç Muayene Sorgulama, Araç Borç Sorgulama, Araç Bilgileri Sorgulama, Araba Sorgulama, Oto Sorgulama, Araç Vergi Sorgulama, Araç Vergi Borcu Sorgulama, MTV, Araç Plaka Sorgulama, arac muayene sorgulama, Araç Kasko Değeri Sorgulama, Araç Sorgulaması, Araç Plakası Sorgulamak,

Doğum Parası Nedir ? Doğum Parası ne Kadardır ?

Doğum Parası Nedir ? Doğum Parası ne Kadardır ? Doğum Parası Şartları Nelerdir ? Doğum Parası Nasıl Hesaplanır ? Doğum Parası İçin Gerekli Evraklar Belgeler Nelerdir ?: Yazımızda Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk)dan Sosyal Sigortalar Kurumu (Ssk)dan ve bağkurdan sigortadan alınan doğum parası hakkında bilgiler bulunmaktadır.

Sosyal Sigortalar Kurumu (Ssk) Borcu Ödeme

Sosyal Güvenlik Kurumu (Ssk) Borcu Ödeme - Sosyal Güvenlik Kurumu (Ssk) Kredi Kartı İle Prim Borcu Ödeme:

Sosyal Sigortalar Kurumu (Ssk) borcu ve Sosyal Sigortalar Kurumu (Ssk) primlerinizi kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Bu ödemeler sigorta primi Sosyal Sigortalar Kurumu (Ssk) cezaları ve 6111 yapılandırma borçları ile ilgilidir.

Doğum Borçlanması Hesapla

Doğum Borçlanması Hesapla 2012: Doğum borçlanması nasıl hesaplanır ne kadardır. Bilindiği gibi 5510 sayılı Kanuna göre doğum yapan bayana en fazla 2 çocuk süresi kadar borçlanabiliyor. Doğum borçlanma süresi en fazla her çocuk için 2 yıl olmak üzere 2 çocukla sınırlandırılmıştır. Toplam doğum borçlanması en fazla 1440 gün olarak yapılabilir.

Borçlanılacak Sürenin Prim Hesabı

Emeklilik İçin Borçlanma 2012 - Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Hangi Süreler Borçlanır 2012: SGK lılar SSK (4-a) Bağkur (4-b) ve Emekli Sandığında (4-c) aşağıda sayılan durumda iseniz borçlanabilirsiniz ve eksik günlerinizi aşağıdaki süreler dahilinde tamamlayabilirsiniz. sık sorulan soruya cevap olarakl 6111 sayılı torba kanunda ssk lılar için boşluk doldurma bulunmamaktadır.

Emeklilik İçin Borçlanma

Emeklilik İçin Borçlanma 2012 - Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Hangi Süreler Borçlanır 2012: SGK lılar SSK (4-a) Bağkur (4-b) ve Emekli Sandığında (4-c) aşağıda sayılan durumda iseniz borçlanabilirsiniz ve eksik günlerinizi aşağıdaki süreler dahilinde tamamlayabilirsiniz. sık sorulan soruya cevap olarakl 6111 sayılı torba kanunda ssk lılar için boşluk doldurma bulunmamaktadır.

Bağkur Emekli Maaşımı Öğrenmek İstiyorum

Bağkur Emekli Maaşımı Öğrenmek İstiyorum: Bağkur diğer adıyla 4-b maaşımı öğrenmek istiyorum ? bağkur emekli maaşım ne kadar ? bağkur maaşımı nasıl öğrenirim ?

Ssk Maaşımı Öğrenmek İstiyorum

Ssk Maaşımı Öğrenmek İstiyorum: SSK 4-a maaşımı öğrenmek istiyorum, ssk maaşım ne kadar ?

Memur Emekli Maaşımı Öğrenmek İstiyorum

Memur Emekli Maaşımı Öğrenmek İstiyorum: Emekli Sandığı 4-c maaşımı öğrenmek istiyorum, emekli sandığı maaşım ne kadar ? nasıl öğrenirim ? diyorsanız aşağıdaki bulunan bağlantıları kontrol edebilirsiniz.

Emekli Maaşımı Öğrenmek İstiyorum

Emekli Maaşımı Öğrenmek İstiyorum , Emekli maaşım ne kadar öğrenmek istiyorumEmekli maaşımı öğrenmek istiyorum, emekli maaşımı nasıl öğrenirim ?

Sgk E-hizmetler Sgk E-devlet Sgk Online Sgk İnteraktif Uygulama

Sgk E-hizmetler Sgk E-devlet Sgk Online Sgk İnteraktif Uygulama: Tüm önemli aramalardan size özel T.C. bilgileriniz ile app2 SGK üzerinden e-hizmetleri online şifresiz hepsini buraya dokunarak görünüz. Bu sayfayı önemle tavsiye ederim. Bu interaktif bir uygulamadır.

E-devlet Sigorta, Sigorta Hizmetleri

E-devlet Sigorta, Sigorta Hizmetleri: Sigorta e hizmetler için buraya dokunun

Emekli Sandığı Sorgulama

Emekli Sandığı Sorgulama: Emekli sandığı gov.tr ve www.emekli.gov.tr E-devlet kapısına taşınmıştır. Emekli sandığı sorgulamaları E-devlet emekli sandığı sorgulamalarını nasıl yapabilirim ? 4-c sorgulama nasıl yapılır ?

Yeniden Sosyal Güvenlik Kurumu Sgk emekli sandığı uygulama sayfasını açmıştır.

Emekli Sandığı Emeklilik Hesaplama

Emekli Sandığı Emeklilik Hesaplama: Memur emeklilik hesabı için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz. Memur emeklilik yaşı hesabı, Bayan memur emeklilik hesabı, Erkek memur emeklilik hesabı aşağıdaki gibidir.

Emekli sandığı emeklilik hesabı nasıl yapacaksınız ? Doğum tarihinizi yazın hizmet başlangıç tarihini yazın. Memuriyetiniz devam ediyorsa bitiş tarihine bugünkü tarihi yazınız.

Nasıl Emekli Olabilirim ?

Nasıl Emekli Olabilirim ? Nasıl Emekli Olacağım ? Nasıl Emekli Olurum ?: 3N emeklilik ne demek. Ne zaman, nereden, nasıl emekli olurum, olabilirim, olabileceğim demektir.

Bu soruların cevabı sosyal güvenlik kurumunun 3 birimine göre değişir. Sosyal Sigortalar Kurumu (Ssk), bağkur, emekli sandığı, memur diğer bir söyleyişle 4-a 4-b 4-c olarak emeklilik zamanı değişiklik arz eder.

Ne Zaman Emekli Olurum ?

Ne Zaman Emekli Olurum ? Ne Zaman Emekli Olacağım ? Ne Zaman Emekli Olabilirim ?: Ne zaman emekli olabilirim diyorsanız emeklilik zamanı üç ayrı sosyal güvenlik kurumuna göre bulmak gerekir. Sosyal Sigortalar Kurumu Ssk'dan, emekli sandığından, bağkur'dan, ne zaman emekli olurum diye sorarsanız aşağıda bulunan bağlantıları kontrol edebilirsiniz.

Sigortalının Ölümünde Ana Babaya Gelir veya Aylık Bağlanması

Sigortalının Ölümünde Ana Babaya Gelir veya Aylık Bağlanması:  Ana babaya gelir veya aylık bağlanmasının genel çerçevesi aşağıdaki gibidir.

Memur Emeklilik Hesabı

Memur Emeklilik Hesabı: Memurum ne zaman emekli olurum ? Memur emeklilik hesabı 2011 Memur emeklilik sorgulama, Memurum ne zaman emekli olacağım ?

Yaşlı Özürlü Aylığı Talep Belgesi, Formu

Yaşlı Özürlü Aylığı Talep Belgesi, Formu: Yaşlı veya Özürlü Aylığı Talep Formu form ve dilekçesi ve başvuru belgelerini aşağıdaki bulunan bağlantıya dokunarak indirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk), Sosyal Sigortalar Kurumu (Ssk), Bağkur.

Buraya Dokunarak İndirebilirsiniz.

Muhtaçlık Belgesi

Muhtaçlık Belgesi: Sosyal Güvenlik Kurumu Muhtaçlık Belgesi İndirmek İçin Aşağıdaki Bağlantıya Dokunun.

Konutta Ödeme Dilekçesi

Konutta Ödeme Dilekçesi Feragat Dilekçesi: Konutta Ödeme Dilekçe Örneği Sgk, Ssk, Bağkur ve emekli sandığı maaşı.

Banka Ptt Değişiklik Dilekçesi

Banka Ptt Değişiklik Dilekçesi Üç Aylıktan Bir Aylığa Geçiş Formu: Banka veya PTT Şubenizi Değiştirmek İçin Dilekçe

Emeklilik Belgesi Çok Zor Durum Raporu Belgesi Formu

Emeklilik Belgesi Çok Zor Durum Raporu Belgesi Formu: 66 4-1/a Aylik Prim ve Hizmet Belgesi (ilk sayfa).
67 4-1/a Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (devam sayfası).
68 4-1/a Aylık prim ve hizmet belgesi (arka yüzü ).
71 4-1/a İnşaatın İkmal Edilem Kısmının, Bina Maliyetine Oranlarını Gösterir Cetvel.
65 Yurtdışı Borçlanma Talep Dilekçesi.
69 4-1/a e-Borcu Yoktur Basvuru Formu.
70 4-1/a Eksik Gün Bildirim Formu.

Kimlik Araştırma Çalışma Beyan Taahhüt Belgesi

Kimlik Araştırma Çalışma Beyan Taahhüt Belgesi: 53 Faizsiz Konut Kredisi Başvuru Formu.
55 Görev Tazminatı.
56 Kimlik Araştırma Belgesi.
57 Temsil Tazminatı.
58 Toptan Ödeme Talep Dilekçesi.
59 Çalışma Beyan Taahhüt Beyanı.
60 3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Alanlara Mahsus Yoklama Belgesi.

Evlenme İkramiyesi Dul Yetim Maaş Başvurusu Belge ve Dilekçesi Formları

Evlenme İkramiyesi Dul Yetim Maaş Başvurusu Belge ve Dilekçesi Formları: 46 5473 SK Ek Ödeme.
47 Açıkta İken Emeklilik Talep Formu (15 yıl hizmeti olanlar için).
48 Açıkta İken Emeklilik Talep Formu (Kadın 20,Erkek 25 yıl hizmeti olanlar için).
49 Banka Değişikliği Talep Formu.
50 Dul-Yetim Maaş Başvurusu.
51 Erkek Yetim Taahhütname Formu.

Tahsis Talep Malüllük Sevk Temsil Görev Taahhütname

Tahsis Talep Malüllük Sevk Temsil Görev Taahhütname: 37 Sigorta Kolu Tercih Bildirimi (Açıklama)

38 Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi.
39 Sigortalı İçin Malullük Sevk Talebi.
40 Hak Sahipleri İçin Malullük Sevk Talebi.
41 Belediye Başkanları İçinTemsil Taahhütname.

Kısmi Süreli İşe Giriş Bildirgesi Çalışılmadığına Dair Bildirim

Kısmi Süreli İşe Giriş Bildirgesi Çalışılmadığına Dair Bildirim: 28 Orman İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi.
29 Şehir İçi Toplu Taşıma Araçlarında Kısmi Süreli Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi.
30 Sanatçı Olarak Kısmi Süreli Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi.
31 Çalışılmadığına Dair Bildirim.
32 İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirim Formu.

Borçlanma İşe Giriş İsteğe Bağlılık Belgeleri

Borçlanma İşe Giriş İsteğe Bağlılık Belgeleri: 19 Yıllık İtibari Hizmet Süresi Prim Belgesi (İlk defa 5510 SK göre 4/c sigortalıları için açıklamalar).
Ek 20- Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesi.
21- Genel Sağlık Sigortası İşe Giriş Bildirgesi (Açıklama).
22- İsteğe Bağlı Sigortalılık Giriş Bildirgesi.
23- İsteğe Bağlı Sigortalı Giriş Bildirgesi (5434 SK göre).

Sgk Prim Belgesi İtibari ve Filli Hizmet Süre Belgeleri

Sosyal Sigortalar Kurumu Sgk Prim Belgesi İtibari ve Filli Hizmet Süre Belgeleri: 10 Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (4/c).
11 Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (4/c Açıklamalar).
12 Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (İlk defa 5510 SK göre 4/c kapsamındasigortalı olacaklar için).
12/a Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi Devamı (İlk defa 5510 SK göre 4/c kapsamındasigortalı olacaklar için).

Sgk Muafiyet Belgesi İşten Ayrılış İşe Giriş Bildirgesi

Sgk Muafiyet Belgesi İşten Ayrılış İşe Giriş Bildirgesi: 

Sigortalılk Muafiyet Belgesi.
Resen Tesciillerde Sigortalılık Muafiyet Belgesi.
Sigortalı Bildirim Belgesi.
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (4/1-a-b).
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (4/1-c).

Sgk Form Dilekçeleri

Sgk Form Dilekçeleri: Yeni sosyal sigorta işlemleri yönetmeliği eki form ve dilekçeler. Aşağıdaki bağlantılarda 4-A ssk 4-B Bağkur olarak adlandırılmaktadır.

4b Bağkur Gelir Beyanı Formu

4-b Bağkur Gelir Beyanı Formu - 4-b Bağkur Prime Esas Kazanç Beyan Formu - 4-b Bağkur Gelir Beyanı: 4-b Bağkur gelir beyanı formu, 4-b bağkur prime esas kazanç beyan formu, 4-b Bağkur gelir beyanı , 4-b kapsamında bağkur sigortalıların gelirlerini beyan ederken dikkat etmesi gereken hususlar, 4-b Bağkur gelir beyanında alt sınır neye göre belirlenir.

Sgk Tahsis Talep ve Beyan Belgesi Formu

Sosyal Güvenlik Kurumu Sgk Tahsis Talep ve Beyan Belgesi Formu: Bu belge sigortalı ile ölen sigortalıların 18 yaşından büyük hak sahiplerine (eş, çocuk, ana ve baba) 5510 sayılı Kanuna göre bağlanacak olan gelir ve aylıklarla, yapılacak olan toptan ödeme, evlenme yardımı ve cenaze masrafı karşılığının Kurumdan talep edilmesi amacıyla kullanılır. Ayrıca bunların kesilen ya da durdurulan gelir ve aylıklarının yeniden bağlanması ile gerektiği hallerde Kurumca istenebilir.

Bağkur İşe Başlama Formu

Bağkur İşe Başlama Formu: Bağkur işe başlama bildirgesi bu form hem sigortalılar için hem bağkurlular için kullanılmaktadır. Form da geçen 4 b veya 4/1-b demek bağkurlu demektir. Aşağıdaki bulunan bağkur fotmunda 4-b ile ilgili sizi ilgilendiren kısımları dolduracaksınız.

Bağkur İşten Ayrılış Bildirgesi Formu

Bağkur İşten Ayrılış Bildirgesi Formu: Bağkurluların bağkura tabi işi bıraktıklarında aşağıdaki formu vereceklerdir. 4/1-b veya 4-b bağkurluları ifade etmektedir.

İsteğe Bağlı Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Formu

İsteğe Bağlı Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Formu: İsteğe bağlı sigortalıların başvuru esnasında aşağıdaki bulunan formu düzenlemeleri gerekmektedir.

Asgari Geçim İndirimi

Asgari Geçim İndirimi 2012: asgari geçim indirimi tablosu özet olarak 2012 miktarları çocuk ve çalışmayan eş indirim miktarları 1 2 3 4 5 çocuk indirimi miktarlarını kapsamaktadır. 2012 yılı agi için hesaplama yapılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sms Mesaj Uygulamaları

Sosyal Güvenlik Kurumu Sms Mesaj Uygulamaları: Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan işveren ve emeklilere bazı ödemeleri kısa mesajla bildirecek. Sosyal Güvenlik Kurumunun mesajla bildireceği konular aşağıdadır.

Emekli aylığının bağlandığı:

İş göremezlik ödeneği, emzirme ödeneği, cenaze ödeneği emekli ödemeleri ve toptan ödemenin gerçekleştiği hesaba veya PTT ye yatırıldığı.

Müfettiş Uzman Denetci Maaşları Ne Kadar ?

 

Müfettiş Uzman Denetci Maaşları Ne Kadar 2012 ?: Müfettiş Uzman ve denetci maaşları yeniden düzenlendi. 666 sayılı Kamu görevlilerinin mali haklarının düzenlenmesi amacıyla bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun hükmünde kararnameile ücretlerde eşitlenme yapıldı.

Evde Bakım Parası, Ücreti, Maaşı ne Kadar ?

Evde Bakım Parası, Ücreti, Maaşı ne Kadar 2012 ?: Evde bakım parası asgari ücret netine bağlanmıştır. 2012 yılı ocak haziran dönemi evde bakım parası 634,65 TL temmuz aralık 2012 evde bakım parası 673,30 TL dir. Dikkat ederseniz bu miktarlar asgari ücretin asgari geçim indirimi öncesi ele geçen miktarlarıdır.

Meb Ek Ödeme Miktarları ve Fazla Çalışma Ücreti

Meb Ek Ödeme Miktarları ve Fazla Çalışma Ücreti: Milli Eğitim Bakanlığı personeli MEB ek ödeme oranları ve miktarları bugün 26.10.2011 belli oldu. İstanbul Ankara ve İzmir de ayrı Büyükşehir Belediyesinin Bulunduğu İllerde ayrı Merkezde ayrı ve diğer illerde ayrı Ek ödemeler belirlendi.Meb memur ek ödeme meb şef ek ödemeleri müdür ve diğer ek ödemeler aşağıdaki tablodadır.

Sgk Bilgi Edinme Başvuru

"Sosyal Güvenlik Kurumu" Sgk Bilgi Edinme Başvuru: SGK Bilgi edinme başvuru ve müracatları gerçek kişi veya tüzel kişi olmanıza göre iki ayrı şekilde yapılmaktadır.

Aşağıdaki hususlarda bilgi talebinde bulunulmaması gerekmektedir.

(Kanun kapsamında olmayan konular hakkında başvuruda bulunmayınız)

Tavsiye ve mütalaa talepleri:

Sosyal Güvenlik Kurumu Primsiz ödemeler Genel Müdürlüğü Kaldırılıyor (Sgk)

Sosyal Güvenlik Kurumu Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Kaldırılıyor (Sgk): SGK Primsiz ödemeler Genel Müdürlüğü kaldırılıyor. Bu Genel Müdürlüğünün faaliyetleri ve Primsiz ödemelerle ilgili faaliyetleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yürütecek. Diyeceksinizki SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü neler yapıyordu. Biz SGK’nın hangi hizmetlerini Yeni Bakanlıktan almaya çalışacağız.

Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu Genelgeleri

Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu Genelgeleri: Sosyal Güvenlik Kurumu genelgeleri sgk.gov.tr sitesi üzerinde yayınlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu genelgelerini görmek isterseniz aşağıdadır. Son çıkan ve yeni çıkan tüm Sosyal Güvenlik Kurumu genelgelerini yeniden eskiye doğru aşağıdaki siteden görebilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesi Gss Giriş Bildirgesi

Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesi Gss Giriş Bildirgesi: Genel sağlık sigortasına tabi olanların bir kısmı gss giriş bildirgesi vermek zorundadır. Aşağıda yapılan bildirge ile ilgili açıklamalarda geçen kanun maddeleri için

Bağkur Borcu Bulunanların Eş ve Çocuklarının Genel Sağlık Sigortası (Gss)

Bağkur Borcu Bulunanların Eş ve Çocuklarının Genel Sağlık Sigortası (Gss): Bir çok vatandaş bağkur borcu olduğu için sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Borcu yapılandırmamış veya 60 günden fazla borcu olanlar sağlıktan yararlanamıyor. Bununla birlikte eş ve çocuklar da (yaş ve eğitim ve kız çocuğu istisnaları hariç) yararlanamıyor.

Genel Sağlık Sigortası Kanun Maddesi Kapsamı (Gss)

Genel Sağlık Sigortası Kanun Maddesi Kapsamı (Gss): Genel Sağlık Sigortası 5510 sayılı Kanunun 60 ve 61. maddesinde düzenlenmiş olup ilgili maddeler aşağıdadır .Kanun diğer maddelerinde bu maddelere sık sık atıfta bulunulmuştur. 60 a b c 60 a1a 60 a2b 60 b 60 c 61 nedir kimlerdir . Burada Gss kapsamı 60 a-1 de yazan a; sigortalıları ssk lıları (c) memurları 60 a-2 de geçen b ; bağkurluları temsil eder. 60 f ise ssk bağkur ve memur emeklilerini gösterir.

Kız Çocuklarının Genel Sağlık Sigortası Durumu

Kız Çocuklarının Genel Sağlık Sigortası Durumu: En çok sorulan soru evlenmiş boşanmış (dul ) eşi vefat etmiş ve eşinden sosyal güvencesi olmayan yahut bekar, ayrıca yaşı 18 20 veya 25 yaşın üzerinde olan kız çocuklarının Genel sağlık sigortası durumu anne veya babanın sağlık güvencesinden yararlanıp yararlanmayacağı test yaptırıp yaptıramayacağı durumudur.

Hane Başvurusu Formu Gelir Testi Belgesi

Hane Başvurusu Formu Gelir Testi Belgesi: Hane başvuru formu gss için gelir testi formu ve belgesi aşağıdadır. Kaymakamlık veya sosyal yardımlaşma vakfına gidenler Genel sağlık sigortası için bu formu dolduracaklardır. Formu indirin ve gitmeden önce nüsvette olarak bu formu doldurun. Yazıcınız varsa döküm alıp doldurabilirsiniz. Kaymakamlık veya vakıflar internetten indirilen bu formu kabul edip etmeyeceği hakkında şu an tam bir bilgi yok. Bazıları kabul ediyor.

Gelir Testinde Son Gün ne Zaman Başvuru Bitiş Tarihi

Gelir Testinde Son Gün ne Zaman Başvuru Bitiş Tarihi: Gelir Testinde son gün ne zaman süre ne zaman bitiyor. Bir çok kişi süre uzatılacakmı süre uzayacakmı sorularını soruyor 31.01.2012 de mi bitiyor. Kafalar karıştı Aile ve Sosyal Yardım Bakanı 24.01.2012 tarihinde gerekirse süreyi uzatacaklarını vatandaşların endişe etmemesini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Ocak ayı primleri şubat sonuna kadar yatacağından sürenin şubat sonuna kadar uzadığını belirtti.

Part Time Çalışanların Gss Primi

Part Time Çalışanların Gss Primi Nasıl Ne Kadar ?:part time çalışanlar kısmi çalışanlar ne kadar gss ödeyecek gelir testi yaptıracakmı çalışılmayan günler nasıl beyan edilecek zorunlu sağlık sigorta primini nasıl ödeyecekler . Konu ile ilgili SGK açıklaması bulunmaktadır.

Türkiyedeki Yabancıların Gss’si

Türkiye'deki Yabancıların Gss'si Genel Sağlık Sigortası: Türkiye de bulunan yabancı ülke vatandaşlarının genel sağlık sigortası nasıl olacak gss ödeyeceklermi gelir testi yapacaklarmı prim ödeyeceklermi. Bu hususda sgk genelgesi yayınlandı. Yabancı ülke vatandaşları ile ilgili 6.2 bölümü şöyledir.

Yabancı Ülkede İkamet Eden Vatandaşların GSS’si

Yabancı Ülkede İkamet Eden Vatandaşların GSS'si: Yabancı ülkede ikamet eden Türk vatandaşları veya yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS si nasıl olacak nasıl gelir testi yapılacaktır. Bir kişinin iki ikametgahı vardır. Biri devamlı ikametgahı diğeri geçici ikametgahı. Genel Sağlık sigortasına tabi olmamak için yurt dışındaki ikametgahın sürekli ikametgah olarak gösterilmesi yurt içindekinin ise geçici olarak gösterilmesi gerekmektedir.

Genel Sağlık Sigortası Sorgulama GSS Primi Sorgulama

Genel Sağlık Sigortası Sorgulama GSS Primi Sorgulama 2012: GSS sorgulama için şifresiz ve tc bilgileri ile buradan bakınız. Ne kadar prim ödeyeceksiniz prim yükümlülüğünüz varmı hepsini verilen bu sayfadan öğrenebilirsiniz. GSS Yeşil kart yerine getirilmiş bir uygulamadır. Genel Sağlık Sigortası sorgulama ekranından durumunuzu öğrenin.

Gelir Testi, Gelir Tespiti

Gelir Testi, Gelir Tespiti Nedir Kimlere Nasıl Yapılır 2012: Gelir testi gelir tespiti nedir nasıl yapılır bu konu ile ilgili yönetmelik yayınlandı .2011/2512 karar sayılı yönetmelik 28.12.2011 tarih ve 28156 sayılı resmi gazete yayınlandı. Yönetmelik bu sayfanın en altındadır. Güvencesi olmayanlar Genel sağlık sigortasından yararlanmak için vatandaşlar gelir testi yaptıracaklar. Gss testi de denilebilir. Yeşil kartlılar gelir tespitine tabi tutulacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Gelir testi için yazı gönderiyor.

TJK At Yarışı Sonuçları – TJK At Yarışı Bülteni – TJK Atyarışı İstatistikleri

TJK At Yarışı Sonuçları - TJK At Yarışı Bülteni - TJK Atyarışı İstatistikleri: Sayfamızda bulunan içeriklere bakacak olursak içerikler şu şekildedir. TJK, Türkiye Jokey Kulübü, TJK At Yarışları, TJK At Yarışı Sonuçları, TJK At Yarışı Programı, TJK At Yarışı Bülteni,

H Cetveli Harcırahlar Memur Harcırahları Yolluk ve Gündelikler

H Cetveli Harcırahlar Memur Harcırahları Yolluk ve Gündelikler: 2012 yılı harcırahlar ve 2012 yılı H cetveli 2012 yılı Harcırah hesaplamaları geçici ve sürekli görev yolluğu.

Yol Harcırahı Hesaplama

Yol Harcırahı Hesaplama 2012: Yurt içinde yer değiştirme harcırahı aşağıdaki formülle hesaplanır.

Memur kendisi için: Yurt içi gündelik X 20

Harcıraha müstehak aile fertleri her biri için: Yurt içi gündelik X 10 (üst sınır 40 kat)

Her kilometre veya denizmili için:Yurt içi gündelik X %5 x kilometre veya denizmili

6245 Harcırah Kanunu

6245 Harcırah Kanunu: 6245 sayılı Harcırah Kanunu yeni güncellenmiş son hali 2011 kanun metni 2010 ve 2011 değişiklikler işlenmiştir.

6245 sayılı Harcırah Kanunu ile ilgili Kısa Bilgiler

6245 sayılı Harcırah Kanunu ile ilgili Kısa Bilgiler: 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNUNA İLİŞKİN SORULAR VE CEVAPLAR
2011 yılı H cetveli harcırah hesaplamaları memur harcırahları için

İstirahatli İşçi İşten Çıkarılabilir mi ?

İstirahatli İşçi İşten Çıkarılabilir mi ?: İstirahatli işçi istirahat süresinde veya raporlu iken işten çıkartılabilir fakat şartları vardır. İşten çıkartılma için sağlık sebeplerinin gerekçe gösterilebilmesi için işçinin rapor süresi ihbar süresi + 6 hafta olması gerekir.

Bağkura Borcu Olanlar Ssk’lı Çalışırsa Sağlık Yardımı Alabilir mi ?

Bağkura Borcu Olanlar Ssk'lı Çalışırsa Sağlık Yardımı Alabilir mi ?: Bağkura borcu olanlar bağkur borcunu yapılandıranlar ssk lı bir işe girerse yada başka bir işyerinde işe başlarsa sağlık yardımı alabilirmi.

Bağkura 60 günden fazla borcu olanlar sağlık yardımından yararlanamazlar.

Hastaneye Para Ödenmeyecek Hastalık ve Tedavileri

Hastaneye Para Ödenmeyecek Hastalık ve Tedavileri: acile gidenler yeni bebekleri olanlar böbrek hastaları yanıkları olanlar kanser hastaları artık aşağıdaki durumlarda hastanelere para ödemeyecekler.

5510 Sayılı Kanuna Göre Hastalık Sigortası Nedir ? Yararlanma Şartları Nelerdir ?

5510 Sayılı Kanuna Göre Hastalık Sigortası Nedir ? Yararlanma Şartları Nelerdir ?: 5510 sayılı kanuna göre hastalık sigortası nedir sağlanan haklar yapılan yardımlar nedir bu hak ve yardımlardan yararlanma şartları nelerdir ?

Fazla Çalışma Ücretinin Hesaplanması

Fazla Çalışma Ücreti Nasıl Hesaplanır ?:Yargıtay’a göre; fazla çalışma ücreti hesaplanırken işçinin son ücreti değil, fazla çalışmanın gerçekleştiği dönemlerdeki ücretleri esas alınmalıdır[1]. Bu durumda fazla çalışma ücretlerinin hesabı için işçinin son ücretinin bilinmesi yeterli olmaz. İstek konusu dönem içinde işçi ücretlerinin miktarı da belirlenmelidir.

Bayram ve Genel Tatil Günlerinde Ücretler Ne Kadar ?

22 Nisan 2013 Pazartesi

Bayram ve Genel Tatil Günlerinde Ücretler Ne Kadar ?: Bayram ve tatillerde çalışma ve mesai ücretleri hakkında bilgi verelim. Tatilde çalışan ve çalışmayan işçilerin ücretleri hakkında notlarımızı ve mevzuatı yazalım.

Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günlerinde çalışmayan işçilere tam ücret ödenir. Çalışanlara ise artı olarak bir gün ücret daha ödenir. Toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmesi ile kararlaştırılmadığı sürece bayramda ve tatilde işçinin çalıştırılabilmesi için işçinin onayı gerekmektedir.

Ücretsiz İzin Şartları Ücretsiz İzin Formu Dilekçesi Süresi

Ücretsiz İzin Şartları Ücretsiz İzin Formu Dilekçesi Süresi: Ücretsiz izin nedir ücretsiz izin şartları süresi mevzuatı ücretsiz izin hakkı ücretsiz izine kimler çıkabilir Nasıl alınır ücretsiz izne çıkan başka bir yerde çalışabilir mi. Ücretsiz izne çıkanın sigortası ödenirmi ücretsiz izin formu dilekçesi belgesi istek formu sorularına cevap arayacağız.

İkale Sözleşmesi Nedir ? Tanımı ve Yargı Kararları ve Uygulama

İkale Sözleşmesi Nedir ? Tanımı ve Yargı Kararları ve Uygulama: 

ikale nedir bozma feshetme anlamındadır. İkale sözleşmesi işçi ve işverenin karşılıklı iş akdini sonlandırmasıdır. İş kanununda tanımlanmamıştır. Yargı kararları ve uygulamada konusu geçmektedir. ikale sözleşmesinde verilen kıdem tazminatı maliyeye göre ücret niteliğindedir tazminat sayılmamaktadır.

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Hallerinde Sağlanan Haklar Yararlanma Şartları

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Hallerinde Sağlanan Haklar Yararlanma Şartları: İş kazası ve meslek hastalığında hangi haklar sağlanır hangi yardımlar yapılır .5510 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinin birinci fıkrasında iş kazası ve meslek hastalığı hallerinde sigortalılara sağlanan haklar;

a- Sigortalıya geçici iş göremezlik süresince günlük geçici iş göremezlik ödeneğinin verilmesi.

İş Kazalarında Kusur Oranlarının Tespiti Nasıl Yapılır ?

İş Kazalarında Kusur Oranlarının Tespiti Nasıl Yapılır ?: İş kazası incelemelerinde kusur oranın tespiti aşağıdaki şekilde yapılmaktadır. Kurum müfettişi deyimi sgk müfettişlerini göstermektedir.

İşyerlerinde meydana gelen iş kazası vakalarında Bakanlık iş müfettişlerince düzenlenerek Çalışma Bölge Müdürlüklerine intikal ettirilen raporlarda, Kurum müfettişlerince düzenlenen raporlardan farklı kusur oranlarına yer verilen durumlarda Kanunun 21 inci maddesi uygulanmasında hangi kusur oranının esas alınacağı konusunda aşağıda belirtildiği şekilde işlem yapılacaktır.

İş kazası vakalarında sigortalıların ve Kurumumuzun işlemlerinin kısa sürede sonuçlandırılabilmesi için Kanunun 21 inci maddesi ve Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 37 nci maddesinde yer alan hususlara uyulması önem taşımaktadır.

Bu itibarla, Kurumun kontrol ve denetim ile görevli memurlarınca düzenlenen raporlarda iş kazası tespiti yapılmış olsa dahi, işveren ve üçüncü kişilerin sorumluluğu ile sigortalıya ödenen geçici iş göremezlik ödeneklerinden indirimin ne oranda yapılacağı, kusur oranlarına ilişkin bir tespitin yapılamaması veya Kurumumuz kontrol ve denetim elemanlarınca düzenlenen raporlar ile Bakanlık iş müfettişlerince düzenlenen raporlar arasında sorumluluk ve kusur oranlarıyla ilgili farklılık bulunması durumunda;

Kurum müfettişlerince düzenlenen raporlarda, Kanunun 21 ve 22 nci maddeleri ile sorumlulukla ilgili benzer maddelerinin “herhangi bir tespit yapılamaması” nedeniyle uygulanmasına gerek bulunmadığının belirtilmesi halinde, aynı olayla ilgili olarak iş müfettişlerince yapılan tahkikat sonucunda düzenlenen raporlarda bu hususlar yer almışsa, bu raporlarda anılan maddelerin uygulanmasına yönelik önerilerinin uygulanması,

Kurum müfettişlerince iş kazaları ile ilgili olarak yapılan tahkikatlar sonucunda işveren, sigortalı veya üçüncü kişinin fiillerinin “tespitlere dayanılmak suretiyle” Kanunun 21 ve 22 nci maddeleri kapsamında bulunmadığının net olarak belirtilmesi, ancak aynı konuda iş müfettişlerince düzenlenen raporda ise işveren, sigortalı ve üçüncü kişinin fiilinin anılan Kanunun aynı maddeleri kapsamında olduğunun değerlendirilmesi halinde konunun Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına intikal ettirilmesi,

Kurumumuzca iş kazaları ile ilgili olarak yapılan soruşturmalarda düzenlenen raporlarda işveren, sigortalı veya üçüncü kişinin fiillerinin Kanunun 21 ve 22 nci maddeleri kapsamında bulunduğunun belirtilmesi, ancak aynı konuda iş müfettişlerince düzenlenen raporda işveren, sigortalı ve üçüncü kişinin fiilinin anılan Kanunun aynı maddeler kapsamında olduğunun değerlendirilmesi ile birlikte kusur derecelerinin de belirtilmesi durumunda, iş müfettişi raporunda önerilen kusur derecelerine göre işlem yapılması,

Kurum müfettişleri tarafından düzenlenen raporlarda, Kanunun 21 ve 22 nci maddelerinin uygulanmasına yönelik öneriler bulunmasına rağmen, kusur derecesi ile ilgili bir değerlendirmeye yer verilmemişse kusur oranının tespiti için konunun ilgili çalışma bölge müdürlüklerine intikal ettirilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

İş Kazasının Geç Bildirilmesi veya Bildirimin Yanlış Yapılması

İş Kazasının Geç Bildirilmesi veya Bildirimin Yanlış Yapılması: İş kazası geç bildirilirse veya bildirim yanlış olursa ne olur ?

Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalıların iş kazası geçirmeleri halinde yukarıda açıklanan sürelerde işverence bildirim yapılmaması durumunda, bildirimin Kuruma yapıldığı tarihe kadar sigortalıya ödenecek geçici

İş Kazası Bildirimi ve Bildirim Süresi Nedir ?

İş Kazası Bildirimi ve Bildirim Süresi Nedir ?: İş kazası bildirimi ve bildirim süreleri nelerdir. İş kazası kaç gün içinde bildirilmelidir.

İş kazasının bildirimi ve süresi Kanunun 13 üncü maddesinin ikinci fıkrası ile Ek 5 inci maddesinin beşinci fıkrasında ve Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 38 inci maddesinde düzenlenmiştir.

İş Kazasının Tanımı Unsurları ve Kapsamı Nedir ? Nelerdir ?

İş Kazasının Tanımı Unsurları ve Kapsamı: İş kazasının 5510 sayılı Kanun ve sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğine göre tanımı nedir unsurları nelerdir kapsamı nedir.

İş kazası, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu (Kanun) ile 12/05/2010 tarihli ve 27579 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde (Yönetmelik) tanımlanmıştır.

Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü

Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü: Yapı işlerinde İşçi Sağlığı Ve İş güvenliği Tüzüğü Metni.

Birinci Kısım Genel Hükümler

Madde-1 – İş Kanunu kapsamına giren yapı işlerinde, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünde öngörülenlerden başka alınacak sağlık ve güvenlik tedbirleri bu Tüzükte belirtilmiştir.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü: İşçi Sağlığı ve İş güvenliği tüzüğü 1.Kısım Genel Hükümler

Madde-1 – 1475 sayılı İş Kanunu kapsamına giren işyerlerinde,işçilere aityatıp kalkma yerlerinde ve diğer müştemilatında bulunması gereken sağlık şartlarının ve işyerlerinde kullanılan alet, edevat, makinalar ve hammaddeler yüzünden, çıkabilecek hastalıklara

İsteğe Bağlı Sigortalılığın Hesabı ve Ödenmesi

İsteğe Bağlı Sigortalılığın Hesabı ve Ödenmesi:

1) İsteğe bağlı sigorta primi, 5510 sayılı Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas kazancın alt sınırı ile üst sınırı arasında, sigortalı tarafından belirlenen ve yazılı olarak talep edilen prime esas aylık kazancın % 32’sidir. Bunun % 20’si malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi, % 12’si genel sağlık sigortası primidir.

İsteğe Bağlı Sigortalılığın Sona Ermesi

İsteğe Bağlı Sigortalılığın Sona Ermesi:

1) İsteğe bağlı sigortalılık:

a) İsteğe bağlı sigortalılığını sona erdirme talebinde bulunanların, buna ait dilekçelerinin Kurum kayıtlarına geçtiği tarihten önceki primi ödenmiş son günü takip eden günden.

İsteğe Bağlı Sigortalılığın Başlangıcı

İsteğe Bağlı Sigortalılığın Başlangıcı: İsteğe bağlı sigortanın başlangıcı aşağıdaki şekilde olmaktadır.

1) İsteğe bağlı sigortalılık, isteğe bağlı sigorta giriş bildirgesinin veya talep dilekçesinin Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarihi takip eden günden itibaren başlar.

İsteğe Bağlı Sigortalılık Başvurusu Nelerdir ?

İsteğe Bağlı Sigortalılık Başvurusu: İsteğe bağlı sigortalılık başvurusu nasıl yapılır istenilen belgeler nelerdir ?

1) İsteğe bağlı sigortalı olabilmek için uluslararası sosyal güvenlik sözleşmelerinden doğan haklar saklı kalmak kaydıyla, Türkiye’de yasal olarak ikamet edenler ile Türkiye’de ikamet etmekte iken sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde bulunan türk vatandaşlarından.

İsteğe Bağlı Sigorta Olma Şartları Nelerdir ?

İsteğe Bağlı Sigorta Olma Şartları Nelerdir ?: İsteğe bağlı sigortalı olmak için gereken şartlar aşağıda yer almaktadır.

1) İsteğe bağlı sigortalı olabilmek için uluslararası sosyal güvenlik sözleşmelerinden doğan haklar saklı kalmak kaydıyla, Türkiye’de yasal olarak ikamet edenler ile Türkiye’de ikamet etmekte iken sosyal gü- venlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde bulunan Türk vatandaşlarından.

İsteğe Bağlı Sigortalılık 4-b Bağkura Tabi Çalışmalar Gibi Değerlendirilecek

İsteğe Bağlı Sigortalılık 4-b Bağkura Tabi Çalışmalar Gibi Değerlendirilecek: 5510 sayılı Kanun ile isteğe bağlı sigortalılıkta da değişiklikler oldu.Eskiden Bağkur isteğe bağlı sigortalılığında Bağkur ve SSK isteğe bağlı sigortalılıkta SSK mevzuatına tabi olunuyordu. Emeklilikte yine tabi olunan mevzuat hükümleri geçerliydi.

Malüllük Maaşı İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ?

Malüllük Maaşı İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ?: sgk lılar ssk ya tabi çalışanlar bağkura tabi çalışanlar için 4/a ya tabi 4/b ye tabi çalışanlar için maluliyet maaşı başvurusunda istenilen belge evrak form'lar aşağıdadır.

SIGORTALILIK DURUMU 4-a Ssk'lılar için gerekli belgeler:

Emeklilik Maaşı İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ?

Emeklilik Maaşı İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ? Sgk'lılar ssk ya tabi çalışanlar bağkura tabi çalışanlar için için emeklilik maaşı başvurusunda istenilen belge evrak form lar aşağıdadır ssk dan emekli olmak ve bağkurdan emekli olmak için müracatta doldurulması gereken belgeler ve formlar sırasıyla.

İş Kazası ve Meslek Hastalığı İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ?

İş Kazası ve Meslek Hastalığı İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ? sgk lılar ssk ya tabi çalışanlar bağkura tabi çalışanlar için 4/a ya tabi 4/b ye tabi çalışanlar için İş Kazası Ve Meslek Hastalığı Geliri Bağlanması başvurusunda istenilen belge evrak form lar aşağıdadır ssk dan ve bağkurdan İş Kazası Ve Meslek Hastalığı Geliri Bağlanması başvurusunda için müracatta doldurulması gereken belgeler ve formlar.

Ölüm Aylığı ve Ölüm Geliri Bağlanması İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ?

Ölüm Aylığı ve Ölüm Geliri Bağlanması İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ?: Ölüm Aylığı Bağlanması için Sgk tarafından istenilen aşağıda yer almaktadır..

Sgk Tecil ve Taksitlendirmede İstenilen Belgeler Nelerdir ?

Sgk Tecil ve Taksitlendirmede İstenilen Belgeler Nelerdir ?: 1- Tecil ve Taksitlendirme Talep Formu.
2- İlk taksitin ödendiğine dair makbuz veya dekont.
3- Teminat.

Borcu Yoktur Yazısı İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ?

Borcu Yoktur Yazısı İçin İstenilen Belgeler Nelerdir ? :

1- e-Borcu Yoktur Başvuru Formu.
2- e-Borcu Yoktur Taahhüt Belgesi.

Tüzel kişilerde ve Adi Ortaklık Başvurularında:

İşyeri Tescilinde İstenilen Belgeler Nelerdir ?

İşyeri Tescilinde İstenilen Belgeler Nelerdir ?: şyeri tescili için sgk tarafından istenilen belgeler aşağıya dökülmüştür. Skg da işveren ve işyeri için bir sigortalının çalışması gerekiyor. Sigortalı çalışan yoksa işyeri ve işverenlik sıfatıda doğmamış oluyor.Tescil için işyeri bildirgesi gerekiyor.Bu belgeye ek olarak verilmesi gereken kayıt bilgi ve belgeler aşağıya çıkartılmıştır.

Çek Kanunu Değişikliği Kabul Edildi

Çek Kanunu Değişikliği Kabul Edildi Hapis Cezası Varmı ? Kanun maddeleri: 6273 sayı ÇEK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ile 5941 sayılı çek kanununda değişiklik 31.01.2012 tarihinde kabul edildi .

Yapılan değişiklikler aşağıdadır. Maddelerden sonra açıklama yapılmıştır.

5510 Sayılı Kanun

5510 Sayılı Kanun: 5510 sayılı Kanun , 5510 güncel , 5510 yeni , 5510 en son , 5510 sayılı kanun değişiklikleri işlenmiş son hali ,5510 sayılı kanun güncel ,5510 sayılı kanun en son hali , 5510 sayılı kanun yeni hali , 5510 sayılı kanun metni , yeni sosyal güvenlik yasası, 5510 sayılı kanun 2011 , 5510 sgk kanunu, 5510 ssk kanunu, 2011 yılı 5510 yeni , 6111 eklenmiş 5510

Kamuda Yeni Ücret Düzenlemeleri

Kamuda Yeni Ücret Düzenlemeleri: Kamuda ücretler yeniden düzenlendi .Eşit işe eşit ücret getirildi. Kamu görevlilerinin mali haklarının düzenlenmesi amacıyla bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair 666 sayılı kanun hükmünde kararname.

Çalışma ve Sasyal Güvenlik Bakanlığı Teşkilat Yasası Yeni

Çalışma ve Sasyal Güvenlik Bakanlığı Teşkilat Yasası Yeni: Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı yeni teşkilat kanunu yayınlandı.665 sayılı KHK 02.11.2011 tarih ve sayılı 28103 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.İdari Teftiş Kurulu İş Teftiş Kurulu ve İşkur Teftiş Kurulu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı altında toplandı. Tüm bu müfettişler iş müfettişi oldu.

Yurt Dışı Tedavisi

Yurt Dışı Tedavisi: 

1- TEDAVİ İÇİN YURTDIŞINA GÖNDERİLME Sigortalı veya bakmakla yükümlü olduğu kişinin Kurum mevzuatına göre tedaviye müstahak olmaları kaydıyla yurt içinde yapılamayan tedavileri, yurt dışında yaptırılabilir. Bunun aşamaları,

Hasta ve Refakatciye Ödenen Yol Giderler Gündelikler

Hasta ve Refakatciye Ödenen Yol Giderler Gündelikler: 2011 yılında hasta ve refakatciye ödenen gündelikler 01.07.2011 tarihi itibariyle 2011 yılı temmuzdan itibaren ilçe merkez sevkler için 6,44 ve iller arası sevklerde 12,90 TL dir Gündelikler; il dâhilindeki sevklerde (ilçe-merkez arası) 100, iller arası sevklerde ise 200 gösterge rakamının devlet memurları aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden ödenir.

Refakatci Giderleri, Refakatci Parası, Refakatci Harcırahı

Refakatci Giderleri, Refakatci Parası, Refakatci Harcırahı: refakatciler hangi hallerde para alır. Refakatciye yol parası harcırah ve yolluk olarak hangi hallerde ödeme yapılır. Refakatçi giderleri..

1- yatarak tedavilerde:Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yatarak tedavileri sırasında hekimin veya diş hekiminin tıbben göreceği lüzum üzerine; ilgili sağlık hizmeti sunucusunca düzenlenen refakatçi kalındığına dair belgeye istinaden, yanında kalan refakatçinin yatak

Trafik Kazaları Sağlık Yardımları Sgk

Trafik Kazaları Sağlık Yardımları Sgk: 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 59 uncu maddesi ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun yeniden düzenlenen 98 inci maddesinde; “Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmî ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.” ifadesine yer verilmiştir.

İki Ayrı Emeklilik Var mı ?

İki Ayrı Emeklilik Var mı ?: iki emeklilik çifte emeklilik geldimi.6111 sayılı Kanun ile getirilen yeniliklerden biride hem ssk ya hem bağkura prim ödenebilme durumudur.Halk arasında bu durum yanlış anlaşılmaktadır. Sanki hem ssk dan hemde bağkurdan emekli olunabileceği şeklinde bir anlaşılma ortaya çıkmaktadır.İki ayrı emekli maaşı bağlanacağı veya iki ayrı emekliliğin olabileceği şeklinde anlaşılmalar olmaktadır.

İhbar Tazminatı Kısa Bilgiler

İhbar Tazminatı Kısa Bilgiler: Soru:İhbar tazminatı nedir, hangi hallerde ihbar tazminatı ödenir

Cevap:4857/17 gereği iş sözleşmesini fesih etmek isteyen taraf; feshi yazılı olarak ve çalışma süresinin gerektirdiği bildirim süresine bağlı kalarak diğer tarafa iletmekle yükümlüdür. İş sözleşmeleri; * İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra, * İşi altı aydan bir buçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa

Kıdem Tazminatı Kısa Bilgiler

Kıdem Tazminatı Kısa Bilgiler: Soru: Kıdem tazminatının ödenmesi için gereken koşullar ve şartlar nelerdir

Cevap:1475/14 kapsamında çalışanlara belirli şartlarla kıdem tazminatı ödenmektedir. Buna göre aynı işverene bağlı çalışma süresinin en az 1 yıl olması ve iş sözleşmesinin; * İşveren tarafından iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırılık nedenleri dışındaki nedenlerle,

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı: çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğü (isggm) işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı sınavı başvurusu başvuru klavuzu ve başvuru işlemlerine buradan bakınız.

Çalışan Emekliler ne Kadar Prim Ödeyecek

Çalışan Emekliler ne Kadar Prim Ödeyecek: çalışan emekli her nereden emekliye ayrılmış olursa olsun Bağkur’a (4-b) ye tabi çalışması olduğunda (emekli olduktan sonra vergi kaydı olursa kendi işyeri açarsa şirket ortağı olursa vs vs ) aldığı maaşın % 15 ini ödeyecek . Bu ödemeler sosyal güvenlik destek primi olarak adlandırılıyor. Emekli çalıştığını kendisi SGK ya bildirecek. İş kurmak isteyen emekliler aldıkları maaşa baksınlar ve yüzde 15 ini hesaplasınlar. Çalışan emekliden kesilecek prim budur.

Emekli Harcırahı

Emekli Harcırahı: Emekli olanlar 750 TL harcırah alırlar. 4969 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 1 inci maddesine eklenen (D) bendinde; emekliliğini isteyen veya emekliye sevk olunanlara, haklarında toptan ödeme hükümleri uygulananlara, emekli iken yeniden hizmete alındıktan sonra cezaen olmamak üzere görevlerine son

Memur Alımı İlanları

Memur Alımı İlanları 2012: kamu memur alımı 2012 bugün ilanlar 2012 yılı akademik personel alım ilanları Üniversite iş ilanları başvuru formları memurluk sınav tarihleri ve başvuruları lise mezunu personel sınavları.

Aşağıdan memur alımı şartları başvuruları sınav giriş tarihleri ve başvuru tarihlerini pdf dosyası şeklinde indirebilirsiniz.

Memura Kurul Üyeliği Parası Bire İndirildi

20 Nisan 2013 Cumartesi

Memura Kurul Üyeliği Parası Bire İndirildi: Bazı memurlar maaşları yanında yönetim kurulu üyeliği denetim kurulu üyeliği tasfiye kurulu, danışma kurulu üyelikleri ve komisyon, heyet, komite ile buna benzer alanlarda görev alarak ek para alıyorlardı. Bundan sonra memur üyeliklerinden dolayı aldığı görevlerden bir tanesini seçecek ve tek bir üyelik geliri elde edecek. Birden fazla kurul üyelikleri parası alınamayacak.

Memur Hastalık Raporu Süreleri

Memur Hastalık Raporu Süreleri: Memur hastalık raporu ve memur refakat izinleri ile ilgili yönetmelik yayınlandı .Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 11/8/2011 tarihli ve 9208 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 105 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 22/8/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Memura Ek Zam Varmı ?

Memura Ek Zam Varmı 2012 ? Memur 2012 ocak ayında ne kadar zam alacağı henüz kesinleşmedi. Fakat memura toplu sözleşme sonrası enflasyondan dolayı ek zammı verilecek. 2012 de memur 2,7 enflasyon zammı alacak. memur ocak ayında belirlenen miktardan daha fazla maaş alacak.

İstifa Eden Memurun İkramiyesi Ne Kadar ?

İstifa Eden Memurun İkramiyesi Ne Kadar ?: İstifa eden memur ikramiye alabilirmi ,istifa eden memur tazminat alabilirmi,istfa eden memurun ikramiye alması veya alamaması ile ilgili mevzuat mahkeme kararı anayasa mahkemesi kararı ile ilgili:

Memur Sicil Disiplin Uygulamaları

Memur Sicil Disiplin Uygulamaları: Devlet memurları sicil ve disiplin uygulamaları 6111 sayılı Torba kanun ile değiştirilmiştir.

05.04.2011 tarih ve 27906 sayılı seri no-2 Kamu personeli tebliğde yer alan memur sicil ve disiplin uygulamaları belirtilmiştir.

Doğum Yapan Memur Süt İzni

Doğum Yapan Memur Süt İzni: Doğum yapan memurlara verilen süt izinleri 6111 sayılı Torba Kanun ile değiştirildi.Süt izni süreleri artırıldı

05.04.2011 tarih ve 27906 sayılı seri no-2 Kamu personeli tebliğde süt izni ile ilgili kısım aşağıdadır:

Memur Doğum Analık ve Doğum izni Aylıksız

Memur Doğum Analık ve Doğum izni Aylıksız: Memurlarda doğum izni ve ücretsiz izin
6111 sayılı torba kanun ile memura verilecek doğum izni analık izin süresinin bitiminden itibaren 24 ay kadar ücretsiz izin verilebilecek. Aynı durum eşi memur olsun olmasın farketmez erkek memurada eşinin doğumu nedeniyle isteği halinde doğum izni verilecek.

Meslek Hastalığının Bildirimi Bildirim Süresi Geç Bildirilmesi veya Bildirilmemesi

Meslek Hastalığının Bildirimi Bildirim Süresi Geç Bildirilmesi veya Bildirilmemesi: 5510 sayılı kanuna göre meslek hastalığının bildirim bildirim süreleri bildirilmemsi geç bildirilmesi aşağıdaki gibidir.

Meslek hastalığının bildirim süreleri:

Meslek hastalığının bildirilmesi ve Kuruma bildirimin verilme süresi Kanunun 14 üncü maddesinde düzenlenmiştir.

Meslek Hastalığının Tespiti Nasıl Yapılır ?

Meslek Hastalığının Tespiti Nasıl Yapılır ?: 5510 sayılı Kanuna göre meslek hastalığının tespiti nasıl yapılır.

Sigortalının çalıştığı işten dolayı meslek hastalığına tutulduğu;

Meslek Hastalığı Nedir ? Tanımı Kapsamı

Meslek Hastalığı Nedir ? Tanımı Kapsamı: 5510 sayılı Kanuna göre meslek hastalığı nedir kimler meslek hastalığına tutulmuş sayılı kapsamı ve tanımı nedir.

Meslek hastalığı sigortası hükümleri, Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendinde, 5 inci maddesinin

Özel Güvenlik ile ilgili Tüm Haberler Bilgiler

Özel Güvenlik ile ilgili Tüm Haberler Bilgiler: Özel güvenlik yeni haberleri ve bilgileri, Özel Güvenlik Son Haberleri, Özel Güvenlik İş İlanları, Bugünkü Özel Güvenlik Haberleri.

Özel Güvenlik Güncel Haberlerini Aşağıda Bulunan Sitelerden Takip Edebilirsiniz..

Sgk Cezalarında İndirim

Sosyaal Güvenlik Kurumu Sgk Cezalarında indirim 2012: 17.01.2012 tarih ve 6270 sayılı Kanunun 11.maddesi ile daha önce SGK da 1/4 indirimi olan cezalar 3/4 e kadar düşürülmüştür..Kendiliğinden bazı belgeleri vermeniz durumunda cezaların 1/4 ü alınacak 3/4 ü affedilecektir. Örneğin işe giriş bildirgesi cezası 1 asgari ücret 886 ,50 TL dir.

Çocuk Yardımı

Çocuk Yardımı 2012: Çocuk yardımı 2012 , devlet memuru çocuk yardımı , sigortalılara çocuk yardımı , memur çocuk yardımı 2012, asgari geçim indiriminde çocuk yardımı, vergiden istisna müstesna çocuk yardımı, çocuk parası, primden istisna çocuk yardımı, çocuk zammı 2012 yılı için çocuk zamları , vergiden istisna çocuk yardımı ,çocuk yardımı sınırı, çocuk yardımı ne kadar ?

Sigorta Primine Tabi Tutulmayacak Yemek Parası İle Çocuk Ve Aile Yardımı Tutarları

Sigorta Primine Tabi Tutulmayacak Yemek Parası İle Çocuk Ve Aile Yardımı Tutarları: Prime tabi tutulmayacak yemek parası aile yardım tutarları çocuk yardımı bilgileri aşağıdaki gibidir.

Hesaplamalara 2012 yılı verileri de eklenerek tabloda gösterilmiştir.

Asgari Ücret Net ne Kadar ? Asgari Ücret Brüt Hesaplama

Asgari Ücret Net ne Kadar ? Asgari Ücret Brüt Hesaplama 2012: Asgari ücret net 2012 ne kadar oldu rakamları brüt net hesaplamaları işverene maliyeti ele geçen miktarları aşağıdaki gibidir.

Yeni 2012 yılı asgari ücret açıklandı. 01.01.2012-30.06.2012 arası için brüt 886,50 TL 01.07.2012-31.12.2012 arası için 940,50 TL. Asgari ücrete yılın ilk altı ayı yüzde 5.91 ikinci 6 ay yüzde 6,09 zam geldi. Toplam zam oranı %12,37 oldu.

Bağkur Primleri Bağkurluların 4b ye Tabi Sigortalıların Ödeyecekleri En Az ve En Çok Prim Miktarları

Bağkur Primleri Bağkurluların 4/b ye Tabi Sigortalıların Ödeyecekleri En Az ve En Çok Prim Miktarları: 

Bağkurlular ne kadar prim ödeyecekler. Bağkur primleri en düşük ve en yüksek miktarları nedir. Ödenecek bağkur primlerinin alt ve üst sınırı ile taban ve tavan miktarları nedir. Bağkur primleri nasıl hesaplanır.Bu yazıda bunlara cevap bulacaksınız.

İsteğe Bağlı Sigortalılar ne Kadar Prim Ödeyecekler ?

İsteğe Bağlı Sigortalılar ne Kadar Prim Ödeyecekler ? 2012: 2012 isteğe bağlı sigorta primleri belli oldu. Asgari ücretin yayınlanması ile birlikte sitemizde açıklanmıştır. isteğe bağlı ssk sigorta primi 2012 yılı için ne kadar oldu ne kadar ödenecek sorusuna cevap verelim. 01.01.2012 - 30.06.2012 dönemi 2012 ocak ve ilk 6 ay ay için isteğe bağlı en düşük prim 283,68 TL , 01.07.2012 -31.12.2012 dönemi ikinci 6 ay Temmuz ve sonrası için isteğe bağlı en düşük prim 300,96 TL oldu.

İşsizlik Ödeneği Şartları Miktarı

İşsizlik Ödeneği Şartları Miktarı 2012: işsizlik maaşı 2012 ocak haziran arası net taban 352,26 net tavan ise 704,52 olmuştur.Temmuz aralık arası ise alt limit 373,72 TL üst limit 747,43 TL dir

Sakatlık İndirimi Tutarları ve Sakatlık Dereceleri

Sakatlık İndirimi Tutarları ve Sakatlık Dereceleri: 2012 sakatlık indirimi tutarları aşağıdadır Gelir vergisi kanunu madde 31 ve seri nolu gelir vergisi genel tebliğe göre vergi indirimi miktar ve oranları.

Gelir Vergisi Dilimleri

Gelir Vergisi Dilimleri 2012: Gelir vergisi dilimleri açıklandı. 2012 yılı için Gelir Vergisi Kanununun 103 üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesinde tarife ve oranlar aşağıdadır.

Aşağıda ücretlilere uygulanan gelir vergisi dilimleri bulunmaktadır.

Yeniden Değerleme Oranları

19 Nisan 2013 Cuma

Yeniden Değerleme Oranları 2012: Yeniden değerleme oranı 2011 yılı için yüzde 10,26 olarak belirlendi.Oranlar 2012 yılında uygulanacak Bilindiği üzere bir çok vergi ceza ve zamlar yeniden değerleme oranına bağlı . Dolayısı ile bu orana bağlı vergi ve cezalar 2012 yılında % 10.26 olarak artırılacak. Yeniden değerleme oranı bir önceki yıla göre tespit edilip bir sonraki yıl uygulanır.

Asgari İşçilik Oranları Nispetleri Tabloları Tebliğleri

Asgari İşçilik Oranları Nispetleri Tabloları Tebliğleri: asgari işçilik oranları listesi tablosu nispetleri ssk sgk 5510 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 asgari işçilik oranları yeni son güncellenmiş

Kısa Vadeli Sigorta Kolları Prim Oranı, Cetveli

Kısa Vadeli Sigorta Kolları Prim Oranı: Sgk sigorta Kısa vadeli sigorta Kolları Prim tarifesi cetveli , sgk iş kodları 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun sosyal sigorta hükümlerine göre işkollarının ve işyerinin hangi tehlike sınıfına girdiğinin, tehlike sınıf ve derecesine ait prim oranlarının ve tehlike derecelerinin belirlenmesinde uygulanacak usul ve esaslar sgk işyeri prim nispeti 5510 a göre işkolları tehlike dereceleri işyeri sınıfları 2012

Çeyiz Parası Nasıl Alınır Miktarı Nedir ?

Çeyiz Parası Nasıl Alınır Miktarı Nedir ?: Çeyiz parası evlilik yardımı evlenme parası olarak da anılır. Çeyiz parası 2011 de ne kadar olacak. Burada tarihin önemi yoktur. Sorgulama yapacağınız ayda yetim maaşınızın ne kadar olduğudur.

Bağkurdan yetim maaşı alan kız çocukları ssk dan yetim maaşı alan kız çocukları emekli sandığından yetim maaşı alan kız çocukları çeyiz yardımından yararlanır.

Sigortalı Kazançlarının Prime Tabi Tutulması Gereken Dönemi

Sigortalı Kazançlarının Prime Tabi Tutulması Gereken Dönemi: 5510 sayılı Kanuna göre 4/a ya tabi sigortalıların (Eski ismi ile SSK ya tabi sigortalıların) kazançları hangi dönemde prime tabi tutulmalı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bazı kazançlar ne zaman ödeme yapılırsa yapılsın hakedilen ayda prime tabi tutulmalıdır.

Devlet Memurlarına Yapılan Ücret ve Benzeri Ödemelerden Kesintiler

Devlet Memurlarına Yapılan Ücret ve Benzeri Ödemelerden Kesintiler: Memur ücret bordrosunda kesintiler aşağıdaki gibidir. Memur maaşlarında hangi ödemeler gelir vergisine tabidir. Prim kesilmeyen memur ücretleri

Yıllık Ücretli izin Sürelerine Eklenen Hafta Tatili Süreleri

Yıllık Ücretli izin Sürelerine Eklenen Hafta Tatili Süreleri: Yıllık izin sürelerine pazar günü eklenirmi cumartesi günü hafta tatili süresi bayram tatili ve resmi tatiller eklenirmi.

İş Kanununa göre haftalık çalışma süresi 45 saattir. Günlük çalışma süresi 7,5 saattir ve haftalık 45 saat çalışan işçiye 24 den saatten az olmamak şartıyla ücretli izin kullandırılması zorunludur.Bu 24 saatlik sürenin pazar veya cumartesi olması zorunluluğu yoktur.

Sigortasız İşçi Çalıştıranların Ödeyecekleri İdari Para Cezaları

Sigortasız İşçi Çalıştıranların Ödeyecekleri İdari Para Cezaları 2012: Sigortasız işçi çalıştırmanın cezası nedir sigortasız işçi çalıştıran ne kadar ceza öder sigortasız işçi çalıştırmanın cezası 2011 yılında ne kadar oldu diye sık sık sorular sorulur. Kayıt dışının ve sigortasız işçi çalıştırmanın fazla olduğu ülkemizde cezalarda azımsanmayacak kadar fazladır.

Kıdem Tazminatı Tavan Tutarları

Kıdem Tazminatı Tavan Tutarları 2012: 2012 kıdem tazminatı tavanı memur maaş katsayılarına bağlıdır. Katsayılar açıklanmış olup hesap tablosu aşağıdadır. Dikkat bu sadece enflasyon farkından doğan katsayıdır. Toplu sözleşme ile rakam değişecektir.

Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları

Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları 2012: 2012 yılı Ocak ayı için 01.01.2012 den itibaren Belediyelerde ve mahalli idarelerde sözleşmeli çalışan personelin ücretleri ve ücret tavanları ile ilgili genelge Bümko tarafından yayınlanmıştır. 11.01.2012 350 sayılı genelge.

Emekli Maaşları ve Emekli Maaşı Artış Oranları

Emekli Maaşları ve Emekli Maaşı Artış Oranları 2012: 2012 emekli maaşı zamları açıklandığı zaman güncelleme yapılacaktır. Emekliye 2012 ocak ayı için yüzde 2,68 ek enflasyon zammı verildi. Diğer zam için bakanlar kurulu kararı bekleniyor. Açıklama sonrası tablolar güncellenecektir.

Emzirme Ödeneği, Emzirme Parası, Süt Parası

Emzirme Ödeneği, Emzirme Parası, Süt Parası 2012 : 2012 yılı emzirme parası süt yardımı ve emzirme ödeneği 89.TL dir. Emzirme yardımı için dilekçe ile başvurmak gerekir ve 1 kereye mahsus verilir. Ay bazında süt parası verilmez. Emzirme parası ve süt yardımı için başvuruda gerekli ve istenilen belgeler şunlardır.

Yurt Dışı Harcırahlar

Yurt Dışı Harcırahlar 2012: Yurt dışı harcırahları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılan yolculuklarda verilecek harcırahlar 2012 yılı için belirlendi. 25 mart 2012 pazar tarih ve 28244 sayılı resmi gazetede yayınlandı.

Memur Aylık Maaş Katsayıları Zamları

Memur Aylık Maaş Katsayıları Zamları 2012: 2012 memur maaş katsayıları 2012 yılı memur maaş zamları 2012 yılı ilk yarısı ve ikinci yarı temmuz memur zam miktarı 2012 memura ne kadar zam geldi.

2012 yılı memur maaş katsayıları sadece enflasyon farkı için belli oldu. Şimdilik 2.68 zam geldi. Yeni zam daha sonra açıklanacak.

İş Kanunu İdari Para Cezaları

İş Kanunu İdari Para Cezaları: iş kanunu iş hukuku ve iş yasası idari para cezaları 2012 yılı için aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. İş kanunundaki cezalar her yıl yeniden değerleme oranında artırılır. 2012 yılında yüzde 10,26 oranında artmıştır. Cezalar yıllıktır.

Sgk İdari Para Cezaları

Sgk İdari Para Cezaları: sgk idari para cezaları 2012 sgk ceza miktarları sigorta ve sosyal güvenlik kurumu idari para cezaları kısa adıyla ipc ler tablo şeklinde görmek için

Sgk, Ssk Özel Sağlık Sigortası Primi ve Bireysel Emeklilik Katkı Payları İstisnası

Sgk, Ssk Özel Sağlık Sigortası Primi ve Bireysel Emeklilik Katkı Payları İstisnası: İşverenler tarafından sigortalılar için özel sağlık sigortalarına ve bireysel Emeklilik Sistemine Ödenen Özel Sağlık Sigortası Primi ve Bireysel Emeklilik Katkı Payları tutarlarından asgarî ücretin % 30 unu geçmeyen kısmı , prime esas kazanca tâbi tutulmayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığında Nasıl Müfettiş Olunur ?

Milli Eğitim Bakanlığında Nasıl Müfettiş Olunur ?: Milli Eğitim Bakanlığına, yönetim ve organizasyon konularında akademik çalışma yapmış bir akademisyen ve teşkilatlanma konusunda Çalışma Bakanlığı’nda önemli başarılara imza atmış bir siyasetçinin atanmış olması Türk Milli Eğitim teşkilatının yeniden yapılandırılması konularında önemli sinyaller vermektedir.

6111 Sayılı Torba Kanunu ile Getirilen Yenilikler Nelerdir ?

6111 Sayılı Torba Kanunu ile Getirilen Yenilikler Nelerdir ?: 

6111 sayılı torba Kanunla iş hukuku sgk ve çalışma dünyasına getirilen yenilikler şunlardır:

Emekli Aylığım ne Kadar ?

Emekli Aylığım ne Kadar 2012 ?: Sgk, Ssk, Sigorta, Bağkur, Emekli Sandığı, memur emekli aylığım ne kadar oldu ne kadar yattı öğrenmek istiyorum ?

Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi SPAS Sorgulama

Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi SPAS Sorgulama: Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi SPAS TC kimlik numarası ve provizyon tarihi ile GSS kapsamında hak sahipliğinin sorgulanması esasına dayanıyor. Artık gidip istisnalar hariç aktivasyon işlemi kişiler tarafından sgk müdürlüklerinde yapılmayacak. Nüfusdaki bilgiler otomatik alınacak. Doğum ölüm boşanma sisteme kendiliğinden eklenecek.

İşgöremezlik Ödeneği Öğrenme Sorgulama

İşgöremezlik Ödeneği Öğrenme Sorgulama 2012: Ssk işgöremezlik ödemesi görme bağkur ve sgk iş göremezlik sorgulama.

Sigortalı Emekli Aylığı Dökümü

Sigortalı Emekli Aylığı Dökümü 2012: Sigortalı emekli maaşı aylık dökümü ile ödeme bilgilerini öğrenmek için T.C. kimlik no ile emekli bordrosuna E-devlet şifresi ile sigorta aylığına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Bağkur Maaşım ne Kadar Yatmış ? 2013

Bağkur Maaşım ne Kadar Yatmış ?: Bağkur emekli maaşım ne kadar sorusununa cevap arıyorsanız bağkur emekli aylık bilgisi sayfaları buradadır.

Emekli Maaşı Kesintileri Öğrenme, Sorgulama

Emekli Maaşı Kesintileri Öğrenme, Sorgulama 2012: Emekli maaşımdan nelere kesintiler yapılmış öğrenmek istiyorum, emekli maaşımdan kesinti varmı öğrenmek istiyorum diyorsanız şifresiz T.C. bilgileri ile veya E-devlet şifresi ile öğrenebilirsiniz.

İşyeri Sorgulama Ssk İşyeri Sicil No

İşyeri Sorgulama Ssk İşyeri Sicil No: Ssk da işyerinden bahsedebilmek için sigortalı çalışması gerekir. Sigortalının işe başlaması ile birlikte bir sicil no alınarak işyeri bildirgesi ile tescil edilir. Bu numarada uzun bir rakam vardır.  Buradaki sıra numarası ssk işyeri numarasıdır. Peki işyeri numarasını nasıl öğreniriz. Çalışan sigortalılar buradaki adrese gidip giriş yapıp hizmet cetvelini aldıklarında tablodaki işyeri numarasına bakacaklar. SGK müdürlüklerinden numara öğrenilebilirmi ?

Maaşdan Kesintilerim Sorgulama, Öğrenme

Maaşdan Kesintilerim Sorgulama, Öğrenme: emekli olanların en çok merak ettiği maaşlarından ne kadar kesildiği ve nereye kesildiğidir. Kesinti nedeni bazen bilinememektedir. Öncelikle e-devlet şifresi ile sorgulama yapılabiliyor. Şimdi ise şifreniz olmasa bile nüfus kayıt bilgisi ile bunu yapabiliyorsunuz.

Ssk Cemiyet Kesintisi Sorgulama

Sosyal Sigortalar Kurumu Ssk Cemiyet Kesintisi Sorgulama: emekliler emekli cemiyet kesintisini aşağıdaki linkden öğrenebilirsiniz. TİED ismi verilen Türkiye işçi emeklileri derneğine ssk'lı emekliler kaydedilirken TÜED e yani Türkiye emekliler derneğine tüm emekliler kaydedilmiş olabilir.

Emekliler Derneği Üye Emekli Listesi

Emekliler Derneği Üye Emekli Listesi: Emekliler derneği TÜED ve TİED olarak yapılanmış. TÜED yani Türkiye emekliler derneğine kayıtlı üyelerin isimleri ve kayıtlı olduğu iller derneğin sitesinde yayınlanmış. Derneğe üyemiyim ismim varmı diyorsanız buradan şehirlere göre isme bakabilirsiniz. Aşağıdaki sayfa yı açtığınıızda şehirler önünüze gelecek bu şehirlere göre isminizi sorgulattırmanız gerekiyor.

Emekli Sandığı Memur Emeklisi ilaç Muayene Hastane Kesintisi

Emekli Sandığı Memur Emeklisi ilaç Muayene Hastane Kesintisi: 

Emekli sandığı memur emeklisi ilaç kesintisi 2011 hastane kesintisi  muayene kesintisi  sağlık kesintisi katkı payı  optik kesintisi sorgulama sayfası.

Sgk ile Anlaşmalı Eczaneleri Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu Sgk ile Anlaşmalı Eczaneleri Sorgulama: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman , Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta,

Sgk Gün Sayısını T.C. Kimlik No İle Sorgulama, Öğrenme

Sgk Gün Sayısını T.C. Kimlik No İle Sorgulama, Öğrenme: Sgk gün sayısı ve e-devlet şifresi ile sgk gün dökümünü nasıl alabilirim sorusunun cevabı aşağıdadır. Bilgiler hem sgk web sayfasında hem de e-devlet sayfasında yer almaktadır.

Ssk’lı Döküm Sayfası Sgk Sayfasında

Ssk'lı Döküm Sayfası Sgk Sayfasında: Ssk'lılar artık döküm sayfaları sgk.gov.tr de şifresi olmayanlar buraya dokunarak dökünüz.

Ssk numarası ile kısa süreli buradan yapınız. E-devlet şifresi ile buradan alınız.

4b lilerin Bağkur’luların Sigortalılığı ne Zaman Başlar Kim ne zaman Bildirim Yapar

4-b Lilerin Bağkur'luların Sigortalılığı ne Zaman Başlar Kim ne zaman Bildirim Yapar: 

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olanların (Bağkurluların) sigortalılıkları hangi  hallerde başlar .Sigortalılığın başlangıcını kim hangi sürede bildirir.

5510 sayılı Kanuna Göre Emekli Aylıklarının Hesaplanması

5510 sayılı Kanuna Göre Emekli Aylıklarının Hesaplanması: 1) Güncelleme Katsayısı

Aktif sigortalılık döneminde primi alınan kazançların ekonomik değerlerinin korunması için 5510 SAYILI Kanunun 3 üncü maddesinin (29) uncu bendinde belirtilen “güncelleme katsayısı” kullanılacak ve güncelleme katsayısı; “her yılın Aralık ayına göre TÜİK tarafından açıklanan TÜFE’nin % 100’ü ile gelişme hızının (refah payı) % 30’nun toplamına (1) tam puan ilave edilmesi” ile bulunacaktır.

Prime Tabi Ödemelerle İlgili Yenilikler

Prime Tabi Ödemelerle İlgili Yenilikler: 1-Prime tabi kazancın tavanını aşan ücret dışındaki ödemeler:

Ücretin tanımı 5510 sayılı yasada ve 4857 sayılı yasada yapılmış olup, bu tanım dışında kalan, prim ikramiye ve bu nitelikteki ödemeler ödemenin yapıldığı ay kazancına dahil edilerek, azami ücreti aşan kısmı müteakip iki ayda üst sınırın altında kalan ödemelere ilave edilmek suretiyle prime tabi tutulacaktır.

Yıllık izinli Sürelerde Kesilen Ssk Primleri

Yıllık izinli Sürelerde Kesilen Ssk Primleri: 4857 sayılı yasanın 61. maddesi gereği, “Sigortalılara yıllık ücretli izin süresi için ödenecek ücretler üzerinden iş kazaları ile meslek hastalıkları primleri hariç, diğer sigorta primlerinin, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunundaki esaslar çerçevesinde işçi ve işverenler yönünden ödenmesine devam olunur.”

Emekliler İşveren Emekli Esnaf Emekli Şirket Ortağı ne Kadar Prim Ödeyecek ?

Emekliler İşveren Emekli Esnaf Emekli Şirket Ortağ ne Kadar Prim Ödeyecek ?: SSK Emekli Sandığı veya Bağkur dan emekli olup Bağkura tabi çalışmaları olanların Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemeleri.

Şu an ülkemizde emekli olup da işveren durumda olan birçok kişi var. Sigortalı emekli olmuştur maaşı yetmez işyeri açar minibüs otobüs bakkal pastane vb işyeri işletir,

Tüm Sigorta Kolları Kimler Hakkında Uygulanmaz ?

Tüm Sigorta Kolları Kimler Hakkında Uygulanmaz ?: 

Kısa ve uzun vadeli sigorta kolları bakımından aşağıda sayılan kişiler hakkında uygulanacak sigorta kolları şunlardır:

1) Hizmet akdi ile çalışmamakla birlikte, ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde oluşturulan tesis, atölye ve benzeri ünitelerde

Ücret Tediye Bordrosunda Bulunması Gereken Unsurlar ve Bordroya Bağlı idari Para Cezaları

Ücret Tediye Bordrosunda Bulunması Gereken Unsurlar ve Bordroya Bağlı idari Para Cezaları: 

Ücret tediye bordrosunda bulunması zorunlu  unsurlar

 

  • İşyerinin sicil numarası.

  • Bordronun ilişkin olduğu ay.

  • Sigortalının adı, soyadı.

Sigortalı Olmaktan Kimler Muaftır ?

Sigortalı Olmaktan Kimler Muaftır ?: Sigortalı olmaktan muaflık 5510 sayılı Kanunla sadece 4-b ye tabi (Eski Bağkur a tabi) sigortalılar için getirilmiştir.Bu konuda iki türlü muaflık vardır ve durumun belgelenmesi gerekmektedir.

Kimler 30 Günden Az Bildirilebilir ?

Kimler 30 Günden Az Bildirilebilir ?:

Ay içinde kimler 30 günden az bildirilebilir.

Kısmi süreli çalışanlar.
İstirahatli olanlar.
Ücretsiz izinli olanlar.
Disiplin cezası alanlar.

Çalışma Hayatının Denetimini Engelleyenlere Para ve Hapis Cezası

Çalışma Hayatının Denetimini Engelleyenlere Para ve Hapis Cezası: SGK denetimini engelleyene para cezası cebir tehdit kullananlara hapis cezası..

1-)SGK Denetimini engelleme.

SGK Müfettişleri ve SGK Kontrol Memurlarının 5510 sayılı Kanunun uygulanmasından doğan inceleme ve soruşturma görevlerini yerine

Kısmi Süreli Çalışmalarda Prim Ödeme Gün Sayısı Nasıl Belirlenir

Kısmi Süreli Çalışmalarda Prim Ödeme Gün Sayısı Nasıl Belirlenir: İşyerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yapılan çalışma kısmi süreli çalışmadır.

Kısmi süreli çalışma, işveren ile sigortalının yazılı olarak yapılan iş sözleşmesinin niteliğine bağlı olarak İş Sözleşmesi aylık ücret karşılığı çalışma biçiminde imzalanmışsa, sigortalı haftalık çalışma süresine bakılmaksızın tam ay olarak bildirilir.

4a ya Tabi Sigortalılar Yönünden Prime Tabi Olmayan ve Kısmen Prime Tabi Olan Kazançlar

4-a ya Tabi Sigortalılar Yönünden Prime Tabi Olmayan ve Kısmen Prime Tabi Olan Kazançlar: 

5510 sayılı  Kanunun 80.maddesinde Ayni yardımlar ve ölüm, doğum ve evlenme yardımları, görev yollukları, seyyar görev tazminatı, kıdem tazminatı, iş sonu tazminatı veya kıdem tazminatı mahiyetindeki toplu ödeme, keşif ücreti, ihbar ve kasa tazminatları ile Kurumca tutarları yıllar itibarıyla belirlenecek yemek,

5838 Sayılı Kanun ile Çalışma Hayatına Getirilen Yenilikler

5838 Sayılı Kanun ile Çalışma Hayatına Getirilen Yenilikler: 

  • Kısa çalışma ödeneği miktarları %50 artırıldı. 01.01.2009-30.06.2009 için kısa çalışma ödeneği miktarı alt sınırı 400 TL üst sınırı 800 TL, 01.07.2009-31.12.2009 için kısa çalışma ödeneği miktarı alt sınırı 416 TL üst sınırı 831 TL oldu.Kısa çalışma ödeneği verilme süresi 3 aydan 6 aya çıktı (Mart 2009 tarihinde yürürlüğe girer)

İşe Giriş Bildirgesine Bağlı İdari Para Cezasında İndirim

İşe Giriş Bildirgesine Bağlı İdari Para Cezasında İndirim: Bilindiği üzere eskiden Mahkeme kararına, Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemelere ya da kamu idarelerinden alınan belgelere istinaden düzenlenenler hariç olmak üzere, bildirgenin yasal süresi geçtikten sonra ilgililerce kendiliklerinden verilmesi halinde,

Sigortalı işe Giriş Bildirgesinin SGK’ya Verilme Şekli

Sigortalı işe Giriş Bildirgesinin SGK’ya Verilme Şekli:

1-) e-sigorta Yoluyla Verilmesi

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi sigortalıları çalıştıran işverenlerden aylık prim ve hizmet belgesini zorunlu olarak e-Sigorta yoluyla verenler kamu veya özel sektör ayırımı yapılmaksızın.

Taşeron İşçilerine Kadro

Taşeron İşçilerine Kadro Varmı ?:taşeron firmada çalışan işçilere kadro verilecekmi diye son zamanlarda sık sık soru ve yorum gelmektedir. Taşeron işçilerine kadro verilmesi hem mevzuat hemde teknik anlamda mümkün değildir. Şunuda eklemek isterim taşeronluğun kabul edilmediği halde taşerona bağlı işçiler çalıştırılırsa bu kişiler dava ile kadro alabilirler.

Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanacakları Ünvanları

Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanacakları Ünvanları: Kadro verilen sözleşmeli personelin atanacakları memur ünvanları belli oldu. Sözleşmeli personel arasında aynı ünvanlı memur kadrosu varsa bu ünvanlara atanacaklar. Eğer sözleşmeli personelin ünvanı memur ünvanları arasında yoksa Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı görüşü ile atanacakları yeni unvan listesi belirlenmiştir.

Bağkurdan ne Zaman Emekli Olabilirim

Bağkurdan ne Zaman Emekli Olabilirim:

BAĞKUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

Aşağıda otomatik bağkur emeklilik hesabı bulunmaktadır nasıl bağkur emeklilik hesabı yapacaksınız. Açıklamalar aşağıdadır. En aşağıda ise bağkur emeklilik hesaplama için ek bilgiler yer almıştır.

3600 Gün ile Emeklilik 15 Yıl ile Emeklilik Şartları

3600 Gün ile Emeklilik 15 Yıl ile Emeklilik Şartları: 3600 gün 15 yıl ile nasıl emekli olurum şartları nedir sorularının cevabını arayacağız.

1-Erkeklerin SSK dan 15 yıl 3600 gün ile emeklilik şartları:

Erkeklerin en az 15 yıllık sigortalılık süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Ssk’da Yaşdan Emeklilik

Ssk'da Yaşdan Emeklilik: SSK yaş haddinden nasıl emekli olunur ? Ssk sigorta yaştan emeklilik hesabı ve tabloları.

08.09.1999 - 30.04.2008 Tarihileri arasında ilk defa Sigortalı olan erkekler 60 yaşını doldurmuş olması, 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 4500 gün prim ödeyerek de emekli olabiliyor.

Ssk Sigorta Emeklilik Tablosu

Ssk Sigorta Emeklilik Tablosu: 

Tarihinde işe başladım , işe giriş tarihim başlangıcım işe girişim şu ne zaman emekli olurum kaç yaşında nasıl emekli olurum sorularını cevaplayacağız.

Emeklilik Hesaplama Emeklilik Yaşı Hesaplama

Emeklilik Hesaplama Emeklilik Yaşı Hesaplama: Emeklilik hesaplama ve emeklilik yaşı hesaplama sayfamızdan sgk ssk bağkur emekli sandığı memur sigorta emeklilik hesaplama emeklilik yaşı hesaplama emeklilik tarihi hesaplama işlemlerini yapıp emeklilik tablosuna ulaşabilirsiniz. Ayrıca emeklilik sorgulaması da yapabilirsiniz.

Sözleşmeden Kadroya Geçenlerin Emekliliği

Sözleşmeden Kadroya Geçenlerin Emekliliği: Basında sık sık sözleşmeden kadroya geçenlerin emekliliği ile ilgili sorular yer almaktadır.Acaba dahamı geç dahamı erken yoksa 65 yaşındamı emekli olacaklardır bu kadroya geçenler. Kadroya geçmek emeklilik tarihi açısından iyimi kötümü.

4a 4b 4c Nedir Kimlerdir ?

4a 4b 4c Nedir Kimlerdir ?: Bugünlerde sık sık 4 a 4 b 4 c sitelerde haberlerde yer almaktadır. Bunlara bakıyorsunuz bir yerde farklı diğer yerde tamamen farklı ve birbirlerine karışıyorlar. Peki nedir bu 4 a 4 b 4 c

Belediyede Çalışan Sözleşmelilere Kadro Verilecek mi ?

Belediyede Çalışan Sözleşmelilere Kadro Verilecek mi ?Belediyede çalışan sözleşmeli personel kadroya alınacak mı ? ile ilgili yeni en son haber burada. Aşağıda Faruk Çelik’ in TGRT haberde roportajı var. Videoyu izleyebilirsiniz. 8 Nisan 2012

Hangi Sözleşmeliler Kadroya Geçirilecek

Hangi Sözleşmeliler Kadroya Geçirilecek ?sözleşmeli öğretmenler sözleşmeli hemşireler sözleşmeli doktorlar ve sürekli çalışan sözleşmeliler, 657 sayılı Yasanın 4 üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında

Sözleşmeliler Kadroya Geçirildi Kararname

Sözleşmeliler Kadroya Geçirildi Kararname: Sözleşmelilere kadro.Sözleşmeliler kadroya geçirilecekmi geçirilmeyecekmi derken sözleşmeliler kadroya geçirildi Sözleşmeli 4 B lilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili 632 sayılı kanun hükmünde kararname yayınlandı. Sözleşmeliler dikkat edin 30 gün içinde başvurmanız gerekiyor.

Ssk Sms Uygulaması

Ssk Sms Uygulaması: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2012 yılından itibaren birçok işlemin ücretsiz SMS yoluyla yapılmasını sağlayacak yeni bir uygulama başlatıyor. İşveren, iştirakçi ve hak sahipleri yukarıdaki sayfaya gidip, diğer bilgilerle birlikte cep telefonu numarasını girerek, sigortalılığın başlatılması, sigortalılığın sonlandırılması, maaş bağlanması, şahıs ödemeleri,

6111 Sayılı Kanun ile Getirilen Teşvikler

6111 Sayılı Kanun ile Getirilen Teşvikler: 1-TEŞVİK :

6111 sayılı yasanın 74. maddesi ile;

4447 sayılı yasaya daha önce eklenen Geçici 7 ve Geçici 9. maddeler değiştirilmiş ve Geçici 10. madde eklenmiştir.

Belirli Süreli iş Sözleşmesi Tanımı Şekli Süresi ve Sınırları

Belirli Süreli iş Sözleşmesi Tanımı Şekli Süresi ve Sınırları: Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Tanımı, Şekil Şartı, Sözleşme Yapma Serbestîsi ve Sınırları Ayrımı ve Sınırları Sürenin Belirlenmesi ,azami ve asgari süreler, devam eden ve zincirleme sözleşme yapılıp yapılamayacağı.

Yeni Sosyal Sigorta işlemleri Yönetmeliği

Yeni Sosyal Sigorta işlemleri Yönetmeliği: 

12 Mayıs 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27579   (6111 sayılı Kanun değişiklikleri işlenmiştir.)

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği Metni 2012

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği Metni 2012: yeni en son güncellenmiş sosyal sigorta işlemleri yönetmeliği maddeleri tüm metni. 2011 yılı 6111 sayılı kanunla gelen değişikliklere istinaden yönetmelik değişiklikleri incelenmiştir. 16.06.2011 tarih ve 27966 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişiklikleri ve ek maddeler eklenmiştir.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Yönetmeliği

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Yönetmeliği: 

Sgk da Yeni Denetim Elemanları Sosyal Güvenlik Denetmenleri

Sgk da Yeni Denetim Elemanları Sosyal Güvenlik Denetmenleri: Sosyal Güvenlik Kurumu nda yeni bir denetim birimi kuruldu. Sosyal Güvenlik Denetmenleri ile ilgili yönetmeliğe Buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Denetmenliği Ve Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınav, Atama, Yetiştirilme, Görev Ve Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 24 ve 25. Maddesine göre Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin görev ve yetkileri aşağıdaki şekilde olacak.

Sgk ile Anlaşmalı Özel Hastaneler

15 Nisan 2013 Pazartesi

Sgk ile Anlaşmalı Özel Hastaneler: SGK ile anlaşmalı özel Hastaneler aşağıda listelenmiştir. ssk bağkur ve emekli sandığına tabi sigortalılar bu hastanelerden yararlanabilirler. Emeklilerde bu özel Hastanelere gidebilir.

Elektronik Kira Beyannamesi

Elektronik Kira Beyannamesi: Kira beyannameleri elektronik ortamda online verilebilecek. Kira geliri elde edenler bu beyannameyi kendileri verebilecek.

Broşür rehber için bu bağlantıya gidin. Sayfanın altında bulunan sisteme gir bağlantısını kullanarak beyannamenizi verebilirsiniz.

Eşi Vefat Eden Dul Kadınlara Maaş

Eşi Vefat Eden Dul Kadınlara Maaş: Eşi ölmüş dul kadınlara Aile ve Sosyal Yardım bakanlığı her ay 250 Tl verecek. Şartları nedir ve hangi kadınlar alacak ? Kadın Eşinden ayrılmış değil eşi vefat etmiş olacak. Sosyal Güvencesi olmayacak başka biri ile yaşıyor olmayacak muhtaç olacak.

Emekli İntibak Yasası İntibak Zammı Kimleri Kapsıyor Ne Kadar ?

Emekli İntibak Yasası İntibak Zammı Kimleri Kapsıyor Ne Kadar ?: 171 sıra sayılı ve 1/566, 2/58 ve 2/137 sayılı sağlık, aile çalışma ve sosyal işler komisyonu ile bütçe komisyonu raporı gereği tbmm sunulan kanun teklifi 01.03.2012 tarihinde kabul edildi. 07.mart 2012 de Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı.

Eşden Dul Kadına Maaş Varmı ?

Eşden Dul Kadına Maaş Varmı ?: Dul kadın hem ölen babasından hemde ölen kocasından maaş alabilir mi ? Son zamanlardaki gündeme bakalım. Yargıtay 21. hukuk dairesi dul kadına eşden ve baba veya anneden çifte maaşa hükmetti fakat gerekçeli karar yayınlanmadı.

Emekli Maaşı Kesenekleri ne Kadar Katkı Payı Kesenekleri

13 Nisan 2013 Cumartesi

Emekli Maaşı Kesenekleri ne Kadar Katkı Payı Kesenekleri: 

Emekli maaşımdan ne kadar kesinti var öğren emekli maaşımdan eczane hastane gözlük için ne kadar ilaç katkı payı muayene kesintisi var öğren veya öğrenmek istiyorum..

Bağkur 4b Ödeme Listesi Sorgulama

Bağkur 4-b Ödeme Listesi Sorgulama: 

Bağkur 4 b ödeme listesi ve bağkur ödemeleri sgk sitesi üzerinden sorgulanmaya başlandı.

Bağkur Borç Sorgulama Bağkur Prim Borcu Sorgulama

Bağkur borcu sorgulama ödeme borç durumu 6111 yapılandırma bağkur borç durumu ve ödeme bilgileri ve kredi kartı ile nasıl bağkur prim borcu nasıl deniri anlatacağım. Öncelikle 6111 sayılı Torba kanunla bağkur borçları yapılandırıldı. Bu borcu 2 kere aksatmanız halinde yapılandırmanız yanıyor.

Emekli Sandığı 4c Sicil No Sorgulama Emekli Sicil Numarası Öğrenme

Emekli Sandığı 4c Sicil No Sorgulama.. Emekli Sicil Numarası Öğrenme: 

Emekli Sandığı 4c Sicil No Sorgulaması şifresizdir.  sorgulama yapabilmeni için sizden T.C. kimlik bilgileriniz doldurulması istenecektir.  İlgili sayfaya gitmek için

Bağkur Sicil Numarası TC No ile Sorgulama Şifresiz Öğrenme

Bağkur sicil numarası için şifre almadan TC kimlik no ve doğum tarihi aile no gibi hüviyet bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Bağkur no şifresiz bu sayfadan öğreniniz. İstenilen kutular doldurulduktan sonra gelen sayfada 4 b tescili seçiniz.

SSK Sicil No Sorgulama Öğrenme TC No İle Şifresiz

SSK Sicil No Sorgulama Öğrenme TC No İle Şifresiz: Ssk no öğrenme ve sorgulama sgk nın yeni işleme koyduğu ekran ile şifresizdir. TC bilgilerini ekrana yazarak karşınıza gelen yeni sayfada 4 a tescili seçin buradan ssk numarası görülebilir. Şifre almadan tc numarası ile ssk no yu

Emekli Aylığım Ne Kadar Kaç Para Yattı Öğrenmek İstiyorum

Sgk, Ssk, Sigorta, Bağkur, Emekli sandığı, Memur emekli aylığım ne kadar oldu ne kadar yattı yada ne kadar olacak öğrenmek istiyorum diyorsanız

Sigortam Ödeniyor mu ? Yatıyor mu ?

Sigortam Ödeniyor mu ? Yatıyor mu ?: Sgk sigortam ödeniyormu sigortam yapılmışmı sigortam başladımı ssk başladımı öğrenmek istiyorum nasıl öğrenirim derseniz TC no ve kimlik bilgileri ile şifresiz

Ssk Hizmet Dökümü Sorgulama Tc Kimlik No İle Ssk Sicil no ile

Ssk Hizmet Dökümü Sorgulama Tc Kimlik No İle Ssk Sicil no ile: 

 T.C kimlik no veya ssk sicil no ile ssk hizmet dökümünü şifresiz buradan alınız e-sgm hizmet sorgulama ekranı olarak adlandırılmıştır. Bu sayfa test ettim ama nüfus bilgileri bağlantı hatası veriyor.Galiba yeni olduğu için. Umarım hemen düzeltilir.

Dava Dosyası Sorgulama Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

Dava Dosyası Sorgulama Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama: En kapsamlı mahkeme dava dosyası sorgulamaları bu sayfadadır.Yargıtay Danıştay idare mahkemeleri ayrıca adınıza açılmış veya müdahil olduğunuz davaları sorgulayabilirsiniz.

Dava dosyası sorgulamayı 4 ayrı yerden yapabilirsiniz.

Sigorta Sorgulama

T.C. kimlik numaranız veya ssk numaranız ile sigorta sorgulama yapabilirsiniz. sgk.gov.tr yeni bir uygulama başlattı. Bilindiği üzere eskiden sigortanızı sgk.gov tr veya app sgk gov tr üzerinden sorgulayabiliyordunuz daha sonra sgk sorgulamayı kaldırdı ve e devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi ile sigorta sorgulaması yapılmaya başlandı. Şimdi yeniden sgk gov tr üzerinden sigorta sorgulama işlemleri başlatıldı.

Öğretmen Performans Denetimi

Öğretmen Performans Denetimi:  Öğretmen performans denetimi nedir nasıl olacak kimler yapacak eğitim ve öğretimde performans denetimi yapılabilirmi öğretmenin performansı hangi kriterlere göre kimler tarafından ölçülecek eğitimde çıktı öğrenci olduğuna göre öğrencinin durumuna göre performans nasıl değerlendirilir. MEB de yapılacak performans denetimi biraz muammadır.

65 Yaş Maaşı

65 yaş maaşı 2012 için ne kadardır. Özürlü 65 yaş maaşı ne kadardır. 2012 katsayıları belirlenmesi ile bilgiler değiştirilecektir.(sadece enflasyon farkı nedeniyle katsayı belirlenmiş olup yakında sözleşmeden doğan katsayılar eklenecektir.)

Özürlü Yakını Aylığı 2013

2013 YILINDA MUHTAÇ VE ÖZÜRLÜ MAAŞLARI İÇİN 119,61 TL. ÖNEMLİ BİR RAKAM-2:

GSS BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ:

Cenaze Ödeneği Cenaze Ödeneği Miktarı Şartları Kimler Alır ?

Cenaze Ödeneği Cenaze Ödeneği Miktarı Şartları Kimler Alır ?: SGK , İş kazası veya meslek hastalığı sonucu veya sürekli iş göremezlik geliri, vazife malullüğü ya da yaşlılık aylığı almakta iken ölen sigortalıların hak sahiplerine hiçbir koşul aranmadan cenaze yardımı ödüyor.
Ayrıca 360 gün malüllük yaşlılık ve ölüm sigortası primi olanlara da bu ödenek veriliyor.

Sgk Prime Esas Kazanç Tavan Taban Miktarı

Sgk Prime Esas Kazanç Tavan Taban Miktarı:

sgk ssk sigorta primine esas kazançlar ssk sgk sigorta taban tavan  miktarları alt üst miktarları yıllar ve dönemler itibariyle prim miktarları prime esas günlük kazançlar ve aylık kazançlar aşağıda tablo şeklinde gösterilmiştir. PEK yani SGK prime esas kazanç hesabında sgk tavan miktarı taban miktarının 6,5 katıdır.

Motorlu Taşıt Vergileri 2013

2013 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri:

Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri

A. (I) Sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifesi

Özel İletişim Vergisi Miktarı ve Oranları

Özel İletişim Vergisi Miktarı ve Oranları: özel iletişim vergisi ne kadar miktarı ve oranları Maliye Bakanlığı tebliği ile duyurulmuştur.

Maliye Bakanlığından Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği Seri No: 8

Özel iletişim vergisi uygulamasına ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Yabancı İşçilerin Sigortalılığı

Yabancı İşçilerin Sigortalılığı:

1- Sosyal Sigorta Hükümleri Açısından:

5510 sayılı Kanun’un “Sigortalı sayılanlar” başlıklı 4’üncü maddesinin birinci fırkasının (a) bendine göre; hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar sigortalı sayılır. Aynı maddenin ikinci fıkrasının (c) bendi hükmü ise aşağıdaki gibidir:

Yurt Dışı Borçlanma Dilekçesi

Yurt Dışı Borçlanma Dilekçesi: Yurt dışı hizmet borçlanması yapanların "Sosyal Güvenlik Kurumu" SGK ya başvuru için müracat formu ve talep dilekçesini

Yurtdışı Borçlananlar 4a Ssk lımı 4b Bağkurlu mu ?

Yurt dışı Borçlananlar 4a Ssk lımı 4b Bağkurlu mu ?: Yurt dışı borçlanması yaptınız bağkurdan mı ssk dan mı değerlendirilecek Yurtdışı borçlanmasına dair süreler, ilgilinin Türkiye’de sigortalılığı varsa borçlanma talep tarihindeki en son sigortalılık haline göre, sigortalılığı yoksa 5510

Yurt Dışı Borçlanma Miktarı

YurtDışı Borçlanma Miktarı: Yurt Dışı Borçlanma Miktarı: Sgk, ssk, bağkur, sigorta yurt dışı borçlanma miktarı ne kadardır.Yurt dışı 1 günlük en az borçlanma miktarı 8,93 en fazla 58,03 TL dir . Bu rakam 01.07.2011-31.12.2011 arası ve 2011 temmuz sonrası için geçerlidir.Yurt dışı borçlanma nasıl hesaplanır.

Yabancı Kimlik No Doğrulama

Yabancı Kimlik No Doğrulama: Yabancı Kimlik No Doğrulaması yapabilmek için yönlendirileceğiniz "T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Numarası Sorgulama" Sayfasında bulunan "Yabancı Kimlik No" bölümüne istenilen bilgiyi girdiğinizde kimlik bilgilerinin doğru olup olmadığı kontrol edilebilirsiniz.

T.C. Kimlik No Sorgulama

T.C. Kimlik No Sorgulama: T.C. Kimlik No Sorgulama için yönlendiriceğiniz “TC Kimlik No Sorgulama" sayfasındaki tüm alanları eksiksiz doldurunuz.

Müslüman Kadınlar Tecavüz Kamplarında!

12 Nisan 2013 Cuma

Müslüman Kadınlar Tecavüz Kamplarında!: Myanmar'ın Arakan bölgesinde, bazı Rohingyalı Müslüman kadınların askeri kamplarda ordu tarafından seks kölesi olarak çalıştırıldığı iddia edildi.

Audi'ye Ödül Yağmuru!

Audi'ye Ödül Yağmuru! Audi modelleri Almanya ve Meksika’da Mart ayında verilen ödüllerde segmentlerinin en iyi modelleri seçildi. 12.04.2013

Audi modellerine, 2012’de başlayan ödül yağmuru devam ediyor. Almanya’da yayınlanan ve filo yönetimi konusunda otorite yayın olarak görülen Autoflotte Dergisi’nin

Vergi Gecikme Zammı Ve Faizi Hesaplama

Vergi Gecikme Zammı Ve Faizi Hesaplama 2013: Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden kullanıcılarına sağlamış olduğu "Vergi Gecikme Zammı ve Faizi Hesaplama" sayfası ile "Vergi Gecikme Zammı ve Faizi Hesaplaması" yapabilirsiniz. Vergi Gecikme Zammı ve Faizi Hesaplamak için yönlendirileceğiniz sayfadaki ilgili alanların tümünü eksiksiz bir şekilde doldurun.

Gelir Vergisi Hesaplama

Gelir Vergisi Hesaplama: Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden kullanıcılarına sağlamış olduğu "Gelir Vergisi Hesaplama" sayfası ile "Gelir Vergisi Hesaplaması" yapabilirsiniz. Gelir Vergisi Hesaplamak için, yönlendirileceğiniz sayfadaki ilgili alanların tümünü eksiksiz bir şekilde doldurunuz.

E-Vergi Levhası Sorgulama

E-Vergi Levhası Sorgulama: Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde kullanıcılarına sağlamış olduğu "E-Vergi Levhası Sorgulama" sayfası ile "E-Vergi Levhası Sorgulaması" yapabilirsiniz. E-Vergi Levhası Sorgulaması yapabilmeniz için sayfadaki ilgili alanların tümünü eksiksiz bir şekilde doldurunuz.

Emeklilikte Yaş Müjdesi

1 Nisan 2013 Pazartesi

Emeklilikte Yaş Müjdesi: Emeklilik Erken hastane bedava Emeklilik için yaşa takılanlara bir müjde daha geldi. Yaşı beklemeden daha düşük maaşla erken emekli olacakların sağlık giderlerini de "Sosyal Güvenlik Kurumu" (SGK) karşılayacak.
 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One