Çocuklu memura teşvik

20 Eylül 2013 Cuma

Çocuk sayısının artırılması ve çalışan kadının iş hayatının kolaylaştırılması amacıyla 4 bakanlık tarafından yürütülen yasa taslağına, memur da önemli taleplerle katıldı. Memur-Sen, kadın istihdamına yönelik teşviklerin memurlara daha kapsamlı uygulanması amacıyla yeni bir öneri taslağı hazırladı. Buna göre; doğum yapan ya da evlat edinen memur, çocuğu ilkokula başlayana kadar (69 aylık olana kadar) isterse yarım gün çalışıp yarım maaş alacak.

365 LİRA KREŞ PARASI

Tam gün çalışmak isteyene 365 lira kreş parası verilecek. Çalışılmayan sürelerin emeklilik kesenek ve karşılıkları devletçe karşılanacak. Tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olacak memurların tüm masrafını da devlet üstlenecek. Evlenen memurlara bir defaya mahsus olmak üzere en yüksek devlet memuru aylığının 10 katı (7 bin 300 lira) evlilik yardımı yapılacak. Tasarının önümüzdeki Ekim'de Meclis'e sunularak seçim öncesinde yasalaşması planlanıyor.

UKRAYNALI İŞÇİMİZ ARTIYOR

Yabancılara verilen çalışma izni sayısı geçen yıl yüzde 86 arttı. Bu artışta kadınlara verilen çalışma izni sayısı belirleyici oldu. En fazla çalışma izni Gürcülere (6 bin 434), Ukraynalılara (2 bin 601) ve Çinlilere (2 bin 448) verildi. En çok çalışma izni verilen alanlar ev içi işler, konaklama ve eğitim oldu.

Emekliye 13. maaş ne zaman geliyor

aklaşık 10 milyon emekli, heyecanla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bu hafta bankalarla yapacağı görüşmeyi bekliyor. Promosyonla ilgili gelişmelerin takipçisi olan TAKVİM'i telefon yağmuruna tutan emekliler, SGK'ya çağrıda bulundu. Emekliler, promosyon almanın memurlar kadar kendilerinin de hakkı olduğunu belirterek, "SGK bizim hakkımızı savunsun. Her yıl 1 maaş tutarında promosyon istiyoruz. SGK bundan daha düşük bir teklifi kabul etmesin" dedi. SGK'nın pazarlık masasında elinin güçlü olduğuna dikkat çeken emekliler, şöyle konuştu:

MÜJDE BEKLİYORLAR

"Bankalar promosyonu düşük tutmak için elinden geleni yapacaktır. Yılda 122 milyar lira bizim için bankalara yatıyor. Hepimiz birer banka müşterisiyiz. Bunların altı çizilerek bankalar ikna edilebilir. Bankalar bizden para kazanamadıklarını iddia ediyor. Ama maaşlarımızı onlardan almamız için kesenin ağzını açıyorlar. Demek ki iddiaları doğru değil. Bizden para kazanmasalar, maaşları vermek için kampanya üstüne kampanya yaparlar mı? 400 liraya varan hediye para puanlar verirler mi?" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in promosyon konusunda başlattığı girişimden memnun olan emekliler, en kısa sürede müjdeli haberi beklediklerini dile getirdi. Ancak yetkililer, promosyon pazarlığının tek buluşmada sonuçlanmayacağını, en az 3 görüşme yapılmasının beklendiğini ifade ediyor. Görüşmelerin de Ekim'de tamamlanması hedefleniyor. Bankalar, yılda 1 kez maaş kadar promosyon vermeyi kabul ederse, emekliler 13'üncü maaşa kavuşmuş olacak.

Ek Atama Başvuru ve Atama Tarihleri Açıklandı 2013

14 Eylül 2013 Cumartesi

Ek atamalar için başvurular: 16-20 Eylül tarihleri arasında

Atamalar: 23 Eylül'de yapılacak.

Sitemizin ulaştığı bilgiye göre, 16 Eylül Pazartesi günü ek atama için başvurular alınacak. 20 Eylül Cuma günü ise başvuru süresi sona erecek. 23 Eylül Pazartesi günü de atama sonuçları açıklanacak.

Yapılacak atama sayısı ve toplam kadronun branşlara dağılımı aşağıda

EK ATAMA KONTENJAN

Asker ailesi nasıl maaş alabilir ?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, eşi veya oğlu askerde olan muhtaç ailelere verdiği maaş müjdesi hayata geçti. Ailelerin iki ayda bir 500 lira yardım almasını içeren 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' kapsamında ilk ödeme bugün.


SIRADA 62 BİN AİLE VAR


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü projeye 80 bin başvuru yapıldı. İncelemelerin ardından ilk etapta bu yardımı almaya hak kazanan 17 bin 221 aileye bugün ödeme yapılacak. Bu ailelere, gönderilecek PTT Kart ile yardım gerçekleştirilecek. Yardımlar geçtiğimiz Nisan ayı baz alınarak 6 ay üzerinden yapılacak. 17 bin 221 aile tek seferde bin 500 lira alacak. 62 bin 779 aileyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten yetkililer, şu bilgiyi verdi: "Hak kaybı olmayacak. Başvuru tarihleri esas alınarak incelemelerin ardından toplu ödemeler olacak. Ancak ilk etapta başvurusu kabul edilen 17 bin 221 ailemize Nisan ayı baz alınarak ödeme yapacağız. Bu ailelere bugün toplam 16 milyon 558 bin lira ödeyeceğiz."


NASIL ALINIYOR?


Proje kapsamında oğlu ya da eşi vatani görevini yaparken muhtaç duruma düşen ailelere maaş bağlanacak. Ailelerin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurması gerekiyor. Başvuruda nüfus cüzdanı sureti ve askerlik belgesi ile birlikte dilekçe verilmesi yeterli. Başvuran ailenin durumunu inceliyor. Yardıma, askere gidenin evli ise eşi, bekar ise öncelikle annesi, annesi hayatta değilse babası başvurabiliyor. İncelemelerde muhtaçlık kararı verilenlere maaş bağlanıyor.

Öğretmene verilecek ek ücret ne kadar ?

11 Eylül 2013 Çarşamba

Her eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere verilen hazırlık ödeneği, 16 Eylül 2013 Pazartesi gününden itibaren ödenmeye başlanacak.

Öğretmenlere 740 lira hazırlık ödeneği

Her eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere verilen hazırlık ödeneği, 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren ödenmeye başlanacak.
Öğretmenlere her eğitim-öğretim yılı başında ödenen eğitime hazırlık ödeneği bu yıl 740 TL olarak, okulların açıldığı 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren ödenmeye başlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla illere gönderilen yazıda, öğretim yılına hazırlık ödeneğine ilişkin talimat yer aldı.

Bakan Avcı, şu talimatı verdi:

"Bu kapsamda eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleriyle yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil), 740 TL öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 16 Eylül 2013 tarihinden itibaren ödenmesi hususunda gereğinin rica ederim."

Okula Devam Devamsızlık Süreleri ve İlişik Kesme

7 Eylül 2013 Cumartesi

Okula Devamsızlıklar Kökten Değişti Yönetmelikte köklü değişiklikler var. Bunlardan en önemlisi okula devam devamsılık konusunda buna göre eskide 20 gün özürsüz okula devam etmeyenler sınıfta kalırken bu süre 10 güne düşürüldü.

İşte yapılan o değişiklikler;

Devam-devamsızlık ve ilişik kesme

MADDE 36- (1) Okula devam zorunludur. Veliler, öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler. Millî Eğitim Temel Kanununun 26 ncı maddesi gereğince okul yöneticileri, millî eğitim müdürleri ve mahalli mülkî idare amirleri öğrencilerin okula kayıt ve devamıyla ilgili gerekli tedbirleri alırlar.

Garantili Tazminat Nasıl Alınır

Patronların tazminatı vermeme devri bitiyor. Yeni sistem, çalışanların parasını garantileyecek. İsteyen, 15 yıl sonra parasının yarısını alabilecek...

Bir süredir devam eden kıdem tazminatı fonuyla ilgili çalışmada sona gelindi. Hazırlanan taslak, Eylül ayında ilgili tarafların görüşlerine sunulacak. Böylece sosyal tarafların katılımı ile yasa belirlenecek. Yeni sistem çalışanların tazminat haklarını koruyacak. Tazminatsız işten atılma tarihe karışacak. Herkesin kendine ait bir kıdem hesabı olacak. Kıdem tazminatının hangi şirkete yatırılacağına işveren, biriken paranın değerlendirilmesine ise işçi karar verecek. Ama işçi tercihte bulunmazsa, hesabında biriken paranın asgari yüzde 40'ı kamu borçlanma araçları veya kira sertifikalarını içeren bir fonda değerlendirilecek.

Promosyon ödemesi ne zaman yapılacak

4 Eylül 2013 Çarşamba

Promosyon almak son aşamaya girmekte olan emekliler promosyon alacakları günü bekliyorlar. Bankalar yıllardır maaşlarını ödedikleri emeklilere promosyon ücreti de verecek. İşte emeklilerin alacağı promosyon parasına ilişkin detaylar...

Yaklaşık 10 milyon SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisinin heyecanla beklediği promosyonda sona yaklaşılıyor.

Memur-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde masaya getirdiği promosyon ödenmesiyle ilgili konu Çalışma Bakanlığı'nda.

Verilecek bir talimatla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) maaşları yatırdığı 22 banka ile pazarlık masasına oturarak emeklilerin hakkını savunacak.

Memura Çocuk Zammı Yapıldı mı ?

3 Eylül 2013 Salı

Güncel haberler sitemiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Bu nedenle net 123 liralık zam tüm memurların sadece taban aylığına yansıtıldı. Ancak gösterge ve yan ödeme katsayısı rakamları, yüzdelik zam olmadığı için artmadı.

‘Aile’yi etkileyecek

Zammın taban aylığı ile sınırlı kalması, özellikle memurlar için önemli bir gelir kapısı olan aile ve çocuk yardımı kalemini olumsuz etkiledi. Eş ve çocuk durumuna göre her ay aldıkları “aile ve çocuk yardımı ” her 6 ayda bir “gösterge rakamı”na yapılan zam oranında artıyordu. Önümüzdeki yıl gösterge rakamında artış olmayacağı için memurun ne aile yardımı nede çocuk yardımına zam yapılamayacak.

Zarar 90 lirayı bulur

Nasıl çifte maaş alırım ?

İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri verilir mi?
İş kazası geçiren çalışmaya devam edebilir mi?
İş kazası geçiren erken emekli olur mu?


Vergi indirim yazım henüz gelmedi bu çalıştığım işyerime. Ne zaman emekli olabilirim? Bir de bana maaş bağladılar iş kazası olduğu için. Aylık asgari ücret olarak maaş alıyorum. Ayni zamanda sigortalı olarak çalışıyorum. Erken emekli olabilir miyim? Teşekkürler.”


Sayın okurumuz, iş kazası sonucunda kendisine gelir bağlanan okurlarımızdan sıkça gelen bir soruyu soruyorsunuz. İş kazası sonucu kendisine gelir bağlanan sigortalılar çalışmaya devam edebilirler mi, ikinci kez emekli olabilmeleri nasıl olur, ayrıntılı olarak açıklayalım.

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One