Prim günü eksik olanlar

17 Şubat 2014 Pazartesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında Bakan ÇELİK’ten müjde geldi.

Emekli olunabilmesi için sigortalılık yılını ve yaşını tamamlamasına rağmen, prim günü eksik olanların mağdur olduğunu belirtilen muhalefet milletvekilleri, bu durumda olanlara prim günlerini tamamlatarak emeklilik hakkı istedi.

BU KONUDA ÇALIŞILABİLİR

Muhalefetin hizmet borçlanması anlamına gelen teklifini olumlu karşılayan ÇELİK, bu konuda gerçekten de mağdur olan bir kesim bulunduğunu ifade ederek, bu makul talebin değerlendirileceğini vurguladı.

Bütçe maratonundan sonraki süreçte bu yönde bir düzenleme yapılacağı sinyalini veren Bakan, prim günü eksik olanları umutlandırdı.

Emeklilik için yaş şartını tamamlayıp prim günü şartına takılanlara iyi haber geldi. Hükümet, prim günü eksiği bulunması nedeniyle emekli olamayanlara yeşil ışık yaktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilik için yaşını dolduran ancak prim gün sayısını tamamlayamayanlar için düğmeye bastı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Meclis'te de gündeme gelen yoğun talep üzerine hizmet borçlanması anlamına gelen talebi değerlendirmek üzere ilgili birime talimat verdi. Bu konuda gerçekten mağdur olan bir kesim bulunduğunu belirten Bakan Çelik, bu makul talebi değerlendireceklerini bildirdi. Eksik primi olanlara borçlanma imkanı getirilmesi öngörülüyor. Emeklilikte yaşa takılan 500 bin, prim günü şartına takılan da 100 bin kişi var.

BU SÜREÇ GEÇİCİ OLACAKTIR

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yönetimini kabul eden Bakan Çelik, kurdaki yükselmenin istihdama etkisini de değerlendirdi. Çelik, şöyle konuştu: "Türkiye'deki işletmelerin borçları belli. Dünya istihdamda büyük sıkıntı yaşarken, biz en çok istihdam oluşturan ülke olduk. Yaşadığımız bu sürecin geçici olacağını düşünüyorum."

Konu Kredisi ( Şehit Aile )

Şehit ailelerine faizsiz konut kredisi verilecek

TOKİ şehit ailelerine faizsiz konut kredisi vermeye başladı. Emekliler umutlandı. 'Evi olmayan emekliye kredisi verilsin' talepleri çoğaldı. Gözler TOKİ'de...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine faizsiz konut kredisi uygulaması başlattı. Buna göre, tapunun alındığı tarihten itibaren bir yıldan fazla süre geçmemiş konutlara, inşa halinde konutlara, miras yoluyla edinilen dahil olmak üzere, satın alınacak konutlara ve İdare'nin inşa halinde veya kullanıma hazır olarak sattığı konutlarına kredi açılabilecek. Kredi, hazır konutun satın alınması halinde hak sahibine defaten ödenecek. İdare tarafından satılan hazır veya inşa halindeki konutlardan satın alınması
 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One