SGK İşe giriş sorgulama İlk sigorta başlangıcı tarihi sorgulama İlk ssk numarası nasıl öğrenilir ?

17 Nisan 2014 Perşembe

SGK işe giriş sorgulaması yaptığınızda sigortanızın ilk ne zaman yattığını öğrenebilirsiniz. SGK işe giriş sorgulaması sigorta başlangıcını ifade eder.

Bu işlemin yapılabilmesi için tc kimlik no bilgileri gerekmektedir. Eğer tc numaranızı bilmiyorsanız internetten tc no sorgulama yapılabilmektedir. Kesim çözüm ise kaymakamlıklara giriş nüfus işlerinden kimliğinizi yeniletmenizdir. Kimlik no yer almayan kimliklerin yenilenme işlemi 5 dakikada ücretsiz olarak yapılmaktadır.

SGK işe giriş tarihini öğrenmek istemenin genel amaçları, sigorta başlangıcını öğrenmek, ssk’lı iseniz aylık ödenen prim gün sayısını sorgulamak ya da resmi işlerde kullanmak olarak sıralayabiliriz. Bütün bu işlemler Sosyal Güvenlik Kurumunun esgm hizmet uygulaması vasıtasıyla kolayca yapılmaktadır.

İşe giriş tarihini öğrenmek isteyen sigortalılar yazımızda yer alan ilgili bağlantıya giriş yaparak SGK işe giriş tarihini öğrenmek için gereken bilgileri girebilirler. İstenen bu bilgiler yukarıda da belirttiğim gibi tc kimlik no bilgileridir. TC kimlik no bilgilerini sistemde yer alan bölümlere yazıp sorgula düğmesine tıklamanız yeterlidir. Bu işlemi yaptığınızda karşınıza yeni bir sayfa çıkar ve bu sayfada hizmet bilgisi başlığı altındaki sorgulama sayfaları aracılığıyla sgk işe giriş tarihi sorgulama ve öğrenme girişimleri yapılır. Bu alanda gördüğünüz bilgiler, sigortalı kişinin (tc kimlik no sahibinin) güncel SGK sigorta bilgileridir. SSK hizmet dökümü adı da verilen bu alanda, prim gün sayısının yanında “/” işaretiyle ayrılmış bölümlerde işe giriş ve işten çıkış tarihleri yer almaktadır. Eğer birden fazla işe giriş yaptıysanız bu alanda bütün sigortalı çalışılan günleri, başlangıç tarihlerini görebilirsiniz.

SGK işe giriş tarihini öğrenmek için yapılması gerekenler işte bu kadar basit. Daha sonra tekrar görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One