GSS Prim Borcu Affı 2014

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Herkes torba yasanın biran önce çıkmasını bekliyor. Gss prim affını bekleyenler, Ssk prim affını bekleyenler 4C için kadro gelmesini bekleyenler... Herkes bu habere kitlenmiş durumda şu anda. Bununla ilgili çıkan tüm haberleri haber.sgk.net olarak bir araya getirmeye karar verdik. Son gelişmeler şu şekilde.

TÜRKKAN SORDU: AF ÇIKACAK MI? Türkkan, önergesinde Genel Sağlık Sigortası kapsamına giren ancak uygulamadan haberi olmayan yüzbinlerce vatandaş ile öğrenci olduğu halde bunu beyan etmediği için borç yüküyle karşılaşanlar için prim affı çıkarılıp çıkarılmayacağını sordu. Bakan Çelik, Türkkan'ın önergesine gecikmeli olarak, yaklaşık 5 ay sonra yanıt verdi. Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının yapılandırılması ya da af kapsamına alınabilmesi için yasal düzenleme gerektiğine dikkat çeken Çelik, "Konuyla ilgili çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir" demekle yetindi. Ancak çalışmaların içeriği veya takvime ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

"HABERİ OLMAYANLAR HEMEN GELİR TESTİ YAPTIRSIN" Bakan Çelik, önergeye verdiği yanıtta, gelir testi yaptırması gerektiği halde kendisine tebligat yapılmamış vatandaşları da bir an önce gelir testi yaptırmaları konusunda uyardı. Çelik, "Bu durumdaki vatandaşlarımızın primleri, güncel gelir testi sonuçları dikkate alınarak geçmiş dönem prim borçlarını kapsayacak şekilde güncellenmektedir" dedi.

7 BİN LİRALIK BORÇ SIFIRLANABİLİR YA DA 1200 LİRAYA İNEBİLİR Bir başka ifadeyle Sosyal Güvenlik Kurumu, gelir testi yaptırması gerektiğinden haberi olmayan bir vatandaşın aylık gelirini brüt asgari ücretin iki katından, yani 2 bin 142 liradan fazla olduğunu kabul ediyor. Ve buna göre aylık 257 lira prim ödemesi gerektiğinden yola çıkarak, borç gönderiyor. Bu durumda uygulamanın başladığı günden bugüne gelir testi yaptırması gerektiğini bilmeyen bir vatandaşa, bugünkü asgari ücret üzerinden hesaplandığında, 28 ay çarpı 257 liradan, 7 bin 196 lira borç gönderiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One