SSK Hizmet Dökümü

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Çalışan insanların bazı konularda dikkatli olması gerekmektedir. Çalışanların mutlaka ama mutlaka bir sosyal güvenlik sistemine dahil olmaları gerekmektedir. Halihazırda devlet memurlarının otomatik olarak sosyal güvenlik işlemleri yapılmaktadır. Ancak özel sektörde çalışan kişilerin sosyal güvenceleri konusunda bazı sıkıntılar yaşanmaktadır.[reklam]Günümüzde yaşanan en büyük sorunlardan biri şüphesiz ki iş verenlerin, çalıştırdıkları kişilere sosyal haklarını vermekten imtina etmesi, çalışanlarına sigorta yapmaya yanaşmaması ya da sigortalarını düşük ücretlerden göstermesi gibi bir takım sıkıntılarla karşılaşılmaktadır. İşte bu noktada işçilerin, sigortalarının takibini yapmaları oldukça büyük önem arz etmektedir. İşçilerin bu kontrolü yapabilmeleri için en kolay yol, oldukça bilinen sigortalılık hizmet dökümü ya da diğer adıyla hizmet cetvelidir.

Sigortalılık hizmet dökümü, Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olarak çalışan işçilerin, yatırılan primlerinin doğru ücret üzerinden yatırılıp yatırılmadığını, yine işçilerin işe girdikleri tarihten itibaren sigortalılık süreçlerinin başlayıp başlamadığını net bir şekilde göstermesi açısından oldukça büyük yarar sağlamakta ve hatta bazen işçilerin verilmeyen haklarını almalarına olanak sağlamaktadır. Bu noktada en önemli hususlardan biri de, kıdem tazminatı hakkı kazanmamaları için, iş verenlerin, bir yılı doldurmadan işçilerine giriş çıkış işlemi yapmasıdır.ki bu durum işçi olarak çalışanların haklarının gaspı anlamına gelmektedir. İşte SSK hizmet dökümü bu konuda da oldukça ayrıntılı ve net bir bilgi sunmaktadır.

SSK hizmet dökümü, işçilerin gerekli bilgileri girdikten sonra, karşılarına çıkan tablodur. Bu tabloda işçilerin aylara ve yıllara göre, ödenen sigorta primleri yer almaktadır. Farklı işlerde çalışan işçilerin bu ayrıntıyı da görmesini sağlayan SSK hizmet dökümü, her iş veren kuruma ve her işçiye ayrı bir sicil numarası verilerek takibi kolaylaştırmaktadır. 4A olarak da bilinen SSK hizmet dökümü, işçilerin rahatlıkla sorgulayabileceği bir sistemdir. Halihazırda çalışan kişiler SSK hizmet dökümlerini sorgulayabileceği gibi emeklilik durumu olan kişilerin de SSK hizmet dökümlerini sorgulaması mümkündür.

Halihazırda Sosyal Güvenlik Kurumu internet sayfasından ulaşılabilen SSK hizmet dökümüne ulaşmak için sgk.gov.tr sayfasından yararlanılabilmektedir. Bu sayfadaki iki sorgulama seçeneğinden herhangi birini kullanarak, hizmet dökümüne ulaşılması mümkündür. Sicil numarası veya kimlik numarası ile sorgulama imkanı sunan bu sayfa, sadece son 12 aylık dönemdeki sigortalılık sorgulamasına imkan sağlamaktadır. Daha geniş olarak tüm dökümü almak isteyenler de mutlaka olacaktır. Tüm hizmet dökümlerini almak isteyenlerin aşağıdaki linkimizi tıklayarak, gerekli kimlik bilgilerini doldurduktan sonra, tüm hizmet dökümlerini almaları olanaklıdır. Bunun yanında halihazırda e-devlet sistemini kullanan kullanıcılar yani bir PTT şubesinden kimlik numaralarına tanımlı şifreyi almış olan kişilerin, bu sistem üzerinden de rahat bir şekilde SSK hizmet dökümünü almaları mümkündür.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One