Eşden Dul Kadına Maaş Varmı ?

15 Nisan 2013 Pazartesi

Eşden Dul Kadına Maaş Varmı ?: Dul kadın hem ölen babasından hemde ölen kocasından maaş alabilir mi ? Son zamanlardaki gündeme bakalım. Yargıtay 21. hukuk dairesi dul kadına eşden ve baba veya anneden çifte maaşa hükmetti fakat gerekçeli karar yayınlanmadı.

Kafanızı karıştırmadan bu kararda ne deniliyor, Eşi ve babası veya annesi vefat eden ve tek maaş bağlanan kadına baba veya anneden kesilen maaş verilecek. Bu bütün dul kadınlarımı kapsıyor hayır. Kural şu babanızın veya annenizin ölüm tarihine bakın 6 Ağustos 2003 den önce ise ve anne ve babanız ssk ya tabi iseler siz çalışmıyorsanız veya kendi çalışmalarınızdan dolayı maaş veya gelir almıyorsanız ebeveynlerinizden ikinci maaşı alacaksınız. SGK itiraz edecekmiş çünkü 2003 den öncekiler alırsa bu durun 2008 e kadar olanlara yansıma ihtimali var.

1 Ekim 2008′den önce dul kalan kadınlara, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi farklı kurumlardan olmak kaydıyla hem kocadan hem de babadan maaş bağlanabiliyordu.01.10.2008 den sonra bu kaldırıldı tek maaşa düştü eskiden alanlar hala almaya devam ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One