Ssk’lı Döküm Sayfası Sgk Sayfasında

19 Nisan 2013 Cuma

Ssk'lı Döküm Sayfası Sgk Sayfasında: Ssk'lılar artık döküm sayfaları sgk.gov.tr de şifresi olmayanlar buraya dokunarak dökünüz.

Ssk numarası ile kısa süreli buradan yapınız. E-devlet şifresi ile buradan alınız.

Döküm aldığınızda ssk ya ödenen primler ssk ya bildirilen gün sayısı ve işe giriş çıkış bilgileri yer almaktadır. Özellikle bir konuya dikkatinizi çekerim iyi inceleme yapın bazen sizin günleriniz ve prim ödemeleriniz başkasının üzerine başkalarının prim ödemesi ve gün sayısı da sizin üzerinize kaydedilmektedir. Burada iki şekilde kaybınız olur. eksik günden geç emekli olursunuz yada başkasının günleri sizin üzerinize kaydedilirse emeklilik için başvurduğunuzda siz emekli olamzsınız cevabı gelebilir.emeklilik tarih planlamalarınız şaşabilir.

yeni işe başlayanların günü ssk gün dökümünde görülmez çünkü aylık prim hizmet belgesi çalıştığınız ayı takip eden ay sonuna doğru verilmektedir. Dolayısı ile çalışma gün sayılarınız ve primleriniz.ssk hizmet dökümüne bir ay gecikmeli kaydedilmektedir.

ayrıca tabloda kazançlarınız yer almaktadır.Burada brüt kazancınız bildirilmektedir.İşverenin doğru bildirimde bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz gerkmektedir. İşe giriş çıkış tarihleri ile bildirilen gün sayılarına dikkatlice bakın zira dava açma süresi 5 yıldır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One