Ssk Hizmet Dökümü Sorgulama Tc Kimlik No İle Ssk Sicil no ile

13 Nisan 2013 Cumartesi

Ssk Hizmet Dökümü Sorgulama Tc Kimlik No İle Ssk Sicil no ile: 

 T.C kimlik no veya ssk sicil no ile ssk hizmet dökümünü şifresiz buradan alınız e-sgm hizmet sorgulama ekranı olarak adlandırılmıştır. Bu sayfa test ettim ama nüfus bilgileri bağlantı hatası veriyor.Galiba yeni olduğu için. Umarım hemen düzeltilir. SSK sorgulama ve ssk prim sorgulama da aynı sayfadan yapılmaktadır.Sgk yine link değiştirdi eski adres kullanılmıyor.Nüfus cüzdanınızı çıkarın T.C kimlik numarası il ilçe baba adı cilt no aile sıra no doğum tarihinizi yazın sorgulaya basın.Bu uygulama 15 Aralık 2011 tarihinde başladı. Uygulama sayfasında sol sütunda 4 a yı seçerek sorgulama yapabilirsiniz. İsterseniz https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ sayfasını tarayıcınıza yapıştırın.  SSK kimlik bilgilerine göre şifre olmadan yeni link koymuş ve istemizde yayınlanmıştır. Ssk no da bu platformdadır. Sol kısım tescili tıklayın ( http://app2.sgk.gov.tr/Esgm/Welcome.do adresi artık geçersizdir)

Tc ile hizmet dökümü son 6 ay için almak isterseniz http://app2.sgk.gov.tr/hizmetkontrolu/jsp/tcGir.jsp sayfasına gidiniz. . SGK prim sorgulama ssk sorgulama ve ssk prim sorgulamarınızıda TC kimlik nosuyla aynı adresden öğrenebilirsiniz.

Eğer e-devlet şifresi ile sgk hizmet dökümü almak istiyorum diyorsanız buradan sorgulama yapınız. Tüm primlerinizi görürsünüz.

Ssk, sosyal sigortalar kurumunu yeni ismi ile SGK yı Sosyal Güvenlik Kurumunu ssk hizmet ise 4 a hizmeti 5510 sayılı Kanunun 4 1 a maddesine tabi olanların hizmetini göstermektedir. Bu bilgileri verdikten sonra konumuza dönelim SGK yeni bir uygulama başlattı T C kimlik numarası veya ssk sicil numarası ile ssk hizmet dökümünüzü sorgulayabiliyorsunuz sigorta gün sayınızı t c kimlik numarası ile alabiliyorsunuz ssk gün sayısı öğrenmeyi yine T C kimlikle yapabiliyorsunuz. Fakat 6 ay sınırlaması koydu.

Bilindiği üzere SSK hizmet dökümü SGK hizmet dökümü cetveli ssk sigorta gün sayısı e devlet şifresi ile Turkiye gov tr üzerinden yapılabiliyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu çalıştığınız son 6 aya ait sigorta primlerinizi T.C kimlik numarası ile sorgulama özelliği getirmiştir.Bunun en önemli nedenlerinden biri vatandaşın sık sık e devlet şifresini kullanamamasından dolayı sigortasının yapılıp yapılmadığı ve ssk primlerinin ödenip ödenmediği ve SSK ya bildirimlerin doğru yapılıp yapılmadığını kontrol edilmesi için getirilmiş bir uygulamadır. Birde işsizlik parasının hesaplanmasında son dört ayın önemi büyüktür dolayısı ile hemen son dört ayınızıda görebilirsiniz.

Burada dikkat edilecek konu içinde bulunduğunuz aya ait primler görülmeyecektir. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu ssk primleri bilindiği üzere çalışılan ayı takip eden ay da yatırılır. Bu hususa dikkat edilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One