Ek Gösterge 1.Derece Ne kadar Olacak

23 Haziran 2013 Pazar

657 sayılı Devlet memurları Kanunun 43 maddesinin (B) bendinin 1 inci fıkrasında "Ek Gösterge: Bu Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıkları; hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceler dikkate alınarak bu kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilen ek gösterge rakamlarının eklenmesi suretiyle hesaplanır. II sayılı cetvelde yer alan unvanlarda değişiklik yapmaya ve yeni unvanlar ilave etmeye Bakanlar Kurulu yetkilidir."hükmü yer almaktadır. Ek gösterge rakamlarının uygulanışında birçok eşitsizlikle karşı karşıya kalınmaktadır. Ek göstegelerin güncellenmesi gerekmektedir.

-Kadroları teknik hizmetler sınıfında olan en az 4 yıllık süreli yükseköğretim veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olarak yürürlükteki hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, mimar, yüksek mimar, şehir plancısı ve bölge plancısı unavnını almış olanlar 1.derecede 3600 ek göstergesi almaktadır.
-Uzman Tabip, Tabip, Diş Hekimi, Uzman Veteriner Hekim, Veteriner Hekim, Eczacı, Biyolog, Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen dallarda uzmanlık belgesi alanlar veya bu dallarda uzmanlık unvanını doktora aşaması ile kazanmış bulunanlar 3600 ek göstergesi almaktadır.

- Diğer sağlık bilimleri lisansiyerleri (Psikolog, sosyal çalışması ,fizyoterapist, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, tıbbi teknolog vb.) Diğer sağlık bilimleri lisansiyerleri 1.derecede 3000 ek gösterge almaktadırlar.

-Öğretmenler 1.Derecede 3000 ek gösterge almaktadır.

Ek göstergenin uygulanışında bir çok eşitsizlikler yer almaktadır. 4 yılllık Fakülte mezunu ve yükseklisans yapmış mühendis, yüksek mühendis, mimar, yüksek mimar gibi kadrolar 1.Derecede 3600 ek gösterge, 4 Yıllık Fakülte mezunu Biyologlar 1.derecede 3600 alırken geleceğimize yön veren geleceğimizin teminatı olan fakülte hatta yüksek lisans yapmış öğretmenlerimize ve özveriyle sağlık alanında hizmet veren lisans ve yükseklisans mezunu sağlık çalışanlarımıza 1.derecede 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 4 yıllık fakülte mezunu mühendis, mimar, biyolog eczacı 1.derecede 3600 ek gösterge alabiliyorsa çoğunluğu yükseklisans yapmış öğretmenlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza 1.derecede 3000 ek gösterge verilmesi vicdanları kanatmaktadır. Haberimizle ilgili görüş ve önerilerinizi http://www.saglikegitimcileri.org/?SyfNmb=3&pt=İletişim adresinden bizlere iletebilirsiniz.

Geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizin ve diğer sağlık bilimleri lisansiyerleri (Psikolog, sosyal çalışması , fizyoterapist, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, tıbbi teknolog vb.) 1.derecede 3600 ek gösterge almalıdırlar. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bu konuda çalışmalar başlatmalıdır. Bu önemli çalışma personelin çalışırken ve emekliliğine kadar maaşına önemli etkileri bulunmaktadır.

Ek göstergede yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi için ilgili tüm sivil toplum örgütleri bu çok önemli konuda gerekli hassasiyeti göstermelidir. Konunun gündemde tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Haberimizi okuyan tüm ilgili personeller bu konuda gündemin hızlıca oluşması için mensubu olduğu sendikalar ve mesleki derneklerine harekete geçmeleri noktasında bilgilendirmeler yapmalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One