İsteğe bağlı yer değiştirmeler Öğretmen

6 Haziran 2013 Perşembe

"İsteğe bağlı yer değiştirmelere öncelik verilmelidir 652 sayılı KHK yayınlandığı günden itibaren taşra yöneticileri yer değiştirme yönetmeliğinin yayınlanmasını bekliyor. KHK yayınlandığı 14 Eylül 2011 tarihinden itibaren taşrada taşlar yerinden oynadı. Zihinler yönetmeliğin yayınlanmasına takıldı. Taşrada taşların yerine oturması için zorunlu yer değişikliğinden önce isteğe bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır.”

Yeni müsteşarımızın masasında ki en önemli sorunlardan bir tanesi taşra eğitim yöneticilerinin yer değiştirmeleridir. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün, geçen yıl Haziran ayında yönetmelik çalışmalarını bitirdiğini biliyoruz. Sayın Genel Müdür, bu açıklamayı yapmıştı. Bu nedenle yönetmelik tamamlandı, çalışmalar devam ediyor haberlerine inanmıyorum.Burada eksik olan siyasi iradedir. İlgili birim bu hususta görevini yapmıştır. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün rotasyondan taraf olduğunu biliyoruz. Yapılan kritersiz atamalardan en çok rahatsız olan Onlar! Şartları tutanda tutmayanda yer değiştirmek ya da atanmak için talepte bulunuyor! Yer değiştirmelerin bir düzene girmesi en çok İKGM çalışanlarını rahatlatacaktır, diye düşünüyorum.

Nerdeyse bir yıldır tamamlanan rotasyon yönetmeliği önceki Müsteşarımız Sayın Emin ZARARSIZ’ın masasında bekliyordu. Şimdi dosya yeni Müsteşarımızın önünde… Nasıl bir karar vereceğini merakla bekliyoruz. Daha önce Bakan Yardımcımız Orhan ERDEM ile yaptığımız görüşmede zorunlu yer değiştirmelerin bu sene kesinlikle yapılacağını söylemişti. Rotasyonun bu sene %99 yapılacağını ifade etmişti. Sayın DİNÇER devam etseydi rotasyon gerçekleşecekti. Doğrusu şimdi Sayın Bakanımızın bu hususta ne düşündüğünü bilmiyoruz.

İki yıldır beklenen ama bir türlü çıkarılmayan yönetmelik ile ilgili olarak daha önce ifade ettiğimiz bir hususu tekrarlamak istiyoruz. Öncelikle İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER yapılmalıdır. Taşrada 1200 kadar dolu şube müdürlüğü kadrosu var. Buna karşılık münhal kadro sayısı 1800 ün üzerindedir. İvedilikle yapılması gereken, isteğe bağlı yer değiştirme taleplerinin karşılanmasıdır. Böyle bir uygulama yalnızca şube müdürlerini değil, ilçe milli eğitim müdürleri ve müdür yardımcılarını da kapsamalıdır. İsteğe bağlı yer değişikliği gerçekleştiğinde, rotasyon yüzde 70 oranında uygulanmış olacaktır. . Zorunlu yer değiştirmeden doğacak mağduriyette azalacaktır. Taşrada küçük yerleşim yerlerinde adeta çakılı kadro gibi görev yapan yöneticilerin isteğe bağlı yer değiştirmesi adaletsizlikleri de önleyecektir. Önce ilk atamalar gerçekleşir ise rotasyona tabi 1200 kadar şube müdürü kendi aralarında yer değiştireceklerdir. Dar alanda kısa paslaşmalar gibi! Bu da hiç adil olmayacaktır!

Okul yöneticileri yönetmeliğine baktığımızda öncelik, sınavlı ilk defa atamalardır. Daha sonra zorunlu yer değişikliği ardından isteğe bağlı yer değiştirmeler yer almaktadır. Bu sıralamanın niçin yapıldığını anlamakta güçlük çekiyorum. Sistemin içerisinde yıllardır emek verenlere öncelik tanınmalıdır. Böyle bir ayrım rahatsız edici bir ayrımda olmayacaktır. Ama ısrar ile sınavlı ilk atamalar yapılıyor. Umarım taşra yöneticilerinin yönetmeliğinde de böyle bir hataya düşülmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One