Sözleşmeli devlet memuruna kadro müjdesi

26 Haziran 2013 Çarşamba

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ve detaylarını ilk kez TAKVİM'in duyurduğu sözleşmelilere kadro çalışması tamamlandı. Başbakan Erdoğan, müjdeyi verdi. 96 bin 500 sözleşmeli personel devlet memuru kadrosuna geçecek.

TATİLE GİRMEDEN

AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan, yapacakları bir düzenlemeyle kamuda çalışan bir kısım sözleşmeli personelin, devlet memuru kadrosuna geçmesine imkan tanıdıklarını belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti: "25 Haziran 2013 tarihi itibarıyla, bugün (dün) itibarıyla, -bundan sonrası geçerli değilgeçmişe yönelik görevde bulunan 657 sayılı Kanun'un 4-B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre çalışan sözleşmeli personel ve 4924 sayılı Kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli, devlet memuru kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamda şu anda 96 bin 500 personel bulunuyor. Buna ilişkin yasal düzenlemeyi de inşallah süratle bu yasama döneminde yapmış olacağız. Tatile girmeden, bu işi inşallah bitireceğiz." Öte yandan kurumların teşkilat kanuna göre çalışan sözleşmeli personel ile 4C'liler için çalışmaların devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

* * *
600 ENGELLİ ÖĞRETMEN İŞE BAŞLAYACAK

Engelli öğretmen adaylarına da müjde veren Başbakan Erdoğan, bugünden (dünden) başlamak üzere 1 Temmuz mesai bitimine kadar elektronik ortamda başvuruların alınarak, 46 branşta 600 engelli öğretmen alımı için işlemleri başlattıklarını bildirdi. Erdoğan, 600 engelli öğretmen adayının, 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren çocukları, yüreklerindeki ışıkla aydınlatmaya, eğitmeye başlayacaklarını söyledi.

* * *
100 BİN MEMUR ALINACAK

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, merkezi yerleştirme uygulamasıyla 14 yılda, 600 bin kamu personelinin istihdam edildiğini belirterek, bu yıl yaklaşık 100 bin personel alınacağını açıkladı. Şu anda ilanını gerçekleştirdikleri 18 bin 846 personelin alımını yapacaklarını kaydeden Kumbuzoğlu, tüm statülerde alım olacağını söyledi. Kumbuzoğlu, başta Sağlık Bakanlığı'na ebe ve hemşire olmak üzere, Orman Genel Müdürlüğü'ne, Aile Bakanlığı'na ve Spor Bakanlığı'na memur alımlarının yapılacağını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One