Sigortam Ödeniyor mu ?

27 Ocak 2013 Pazar

Sigortam Ödeniyor mu ?: Şüphesiz ki her çalışan merak ediyordur. Sigortam ödeniyor mu ? , sigortam yapılmış mı ? , sigortam başladı mı ? diye. yukarıda bulunan sorularla ilgili olarak nasıl öğrenirim ? , öğrenmek istiyorum diyorsanız bu yazımızda elimizden geldiği kadar anlatmaya çalışacağız.

Dilerseniz ilk olarak "Sosyal Güvenlik Kurumu" SGK'nın resmi internet sitesinden Sigortanız ödeniyor mu ? ödenmiyor mu ? bakalım.

SGK'nın sitesinden yapacağınız bu işlem için şifre gerekli değil. T.C. kimlik numaranız ve kimliğinizde bulunan bilgiler ile şifresiz sorgulama yapabilirsiniz.

"Sosyal Güvenlik Kurumu" Sitesinden şifresiz Sigorta Sorgulaması yapmak için Buraya Dokunun

Yukarıda bulunan sayfaya yönlendiğinizde sizden istenilen bilgileri ilgili yerlere yazdıktan sonra "Sorgula" butonuna dokunun daha sonra açılan sayfanın sol tarafında bulunan menülerden TESCIL KAYDI TESBITI yazan yere dokunun ve alt tarafta açılan seçeneklerden Tescil Kaydı Tespiti 4A seçeneğine dokunun. Daha sonra SSK 4a sigortanız yapılmış mı ? SSK 4a tescil işleminiz yapılmış mı ? SSK ya sigorta bildiriminiz verilmiş mi ? bunları görebilirsiniz.

İsterseniz aynı sorgulamayı E-Devlet sistemi üzerinden de yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile yapacağınız işlemlerde tüm "Sosyal Güvenlik Kurumu" SGK ve "Sosyal Sigortalar Kurumu" SSK primlerinizi görebilir, sigortanızın yatıp, yapmadığını öğrenebilirsiniz. E-Devlet sistemi ile yatan tüm sigortanıza ulaşabilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden Sigorta Sorgulaması yapmak için Buraya Dokunun

Bilgilendirme: Her işveren, iş yerinde çalıştırdığı elemanını sigortalı yapmak zorundadır. Her çalışan insan deneme süresi geçince acaba sigortam yatıyor mu ? sigortam başladı mı ? diye merak eder ve bu soruları sorarlar kendilerine bu sorularınıza cevap verecek en sağlıklı yerler yukarıda bulunan bağlantılardır.

4 yorum

  1. sigortamın bağlı olduğunu öğrenmek istiyorum

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Abdulaziz bey, yukarıda bulunan yazımızda gerekli açıklama mevcut. Yukarıdaki yazımızın içinde bulunan ilgili bağlantılara tıkladığınızda sigortanız hakkında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Mrhb...Ben ise yeni başladım 15 gün oldu ama bu denilen tüm yerlere girdim sadece durum kısmında AKTİF yazıyor bana yapıldığı söylendi peki SSK başladımi bilgi alabilirmiyim..

    YanıtlaSil
  4. Sigortanızın ödenip ödenmediğini e-devletten görmeniz mümkün. Diyelimki ayın 16 sında işe başladınız ay 30 çekiyor ise 14 günlük sigorta priminiz yatmış işe takip eden ayın 10-15'i arasında e-devletteki ekrana bakara takip edebilirsiniz.k

    YanıtlaSil

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One