Ehliyet Sınavı Sonuçları

9 Mart 2013 Cumartesi

Ehliyet Sınavı Sonuçları Sorgulama: Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları (MTSAS) Karayollarında seyreden araçları kullanacak sürücü adaylarına yönelik, teorik ve uygulama sınavları kapsamaktadır.

MTSAS, 81 il merkezinde ve başvuru sayısının beklenenden fazla olması durumunda ise uygun görülen ilçe merkezlerinde de yapılmaktadır. Aday devam ettiği MTSK Müdürlüğünün bağlı bulunduğu il sınırları içinde sınava girecektir.

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları, MTSAS kısaca ehliyet sınavları uygulama takviminde belirtilen tarihlerde yılda 6 kez yapılmakta olup sürücü belgesi almak isteyen adaylar teorik ve uygulamalı yapılan sınavlara girmek zorundadır.

Aday öncelikle bir Motorlu Taşıt Sürücü Kurs Müdürlüğüne (MTSK) kayıt yaptırarak sorumlu olduğu derslerin eğitimlerini tamamlayan adaylar MTSAS’a başvuru yapabilmektedir. MTSAS’a MTSK’ların aday belgelerini tamamladığı ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün MTSAS Modülünden başvurularını kabul ettiği ve elektronik onaylama yaptığı adaylar girebilmektedir. Onayı yapılmayan veya reddedilen adaylar kesinlikle sınava giremez.

Ehliyet Sınav Sonuçları için Buraya Dokunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One