SRC Sorgulama

16 Mart 2013 Cumartesi

SRC Sorgulama: Bu yazımızda SRC Sorgulama hakkında bilgilere yer vereceğiz. "SRC Sorgulama" E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Sorgulamayı yapabilmeniz için E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacak.

SRC NEDİR ?

Src belgesi ticari araç kullananların alması gereken belge türüdür. Bu belgeyi kimler alırlar ? Src Belgesini kamyon sürücüleri , kamyonet sürücüleri , otobüs sürücüleri , minibüs sürücüleri , çekici sürücüleri vb. olarak ticari araç kullanan sürücüler , şoförler alırlar.

Karayolu taşıma yönetmeliğine göre eşya, kargo ve yolcu taşıyan diğer bir deyişle ticari olan taşıtı sevk ve idare eden kişide bulunması gereken belgelerin ne olduğunu sıralayacak olursak; bunlardan birincisi sürücü belgesi (ehliyet), ikincisi mesleki yeterlilik (src) belgesi, üçüncüsü ise psikoteknik raporudur. Bu belgelerden birisinin eksik olması durumunda cezai işlem söz konusu olur.

Aşağıda bulunan bağlantıya tıkladığınızda "KUGM Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama" sayfasına yönlendirileceksiniz. sayfaya girdiğinizde "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayın daha sonra açılan sayfada E-Devlet Şifresi bağlantısına tıklayın T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresini yazdıktan sonra "Gönder" butonuna tıklayarak "SRC Sorgulaması" yapabilirsiniz.

SRC Belgesi Sorgulama sayfası için Buraya Dokunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One