ODY Sorgulama – ÜDY Sorgulama

18 Mart 2013 Pazartesi

ODY Sorgulama – ÜDY Sorgulama: Gazi Üniversitesi resmi internet sitesinde kullanıcılarına sağlamış olduğu "ODY-ÜDY Sorgulama" sayfası ile "ODY-ÜDY Sorgulama" yapabilirsiniz.

ODY-ÜDY Sorgulaması yapabilmek için, "ODY-ÜDY Sorgulama" sayfasında ilgili alanların tümünü eksiksiz doldurunuz. ODY-ÜDY Sorgulaması için T.C. Kimlik No ve Güvenlik Kodunu girmeniz yeterli olacaktır.

ODY Sorgulama – ÜDY Sorgulaması için Buraya Dokunun

ODY NEDİR?
ODY (Orta Düzey Yönetici), Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren bir gerçek veya tüzel kişiliğin veya buna ait bağımsız bir birimin taşımacılık faaliyetlerini sürekli ve etkin bir şekilde sevk ve idare eden müdür/idareci, sef, uzman, operasyon yöneticisi, operatör ve benzeri ünvanlarla istihdam edilen kişileri ifade eder.

ODY türü Mesleki Yeterlilik Belgesi:
1- ODY1 Uluslararası Yolcu Taşımacılığı.
2- ODY2 Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı.
3- ODY3 Uluslararası Eşya-Kargo Taşımacılığı.
4- ODY4 Yurtiçi Eşya-Kargo Taşımacılığı.

ÜDY NEDİR?
ÜDY (Üst Düzey Yönetici), Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren bir gerçek veya tüzel kişiliği temsil ederek ve/veya bunların tamamını fiilen sevk ve idare ederek sürekli ve etkin bir şekilde yöneten yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi, genel müdür, genel koordinatör, genel sekreter ve benzeri konumdaki veya bu ünvanlarla istihdam edilen kişileri ifade eder.

ÜDY türü Mesleki Yeterlilik Belgesi:
1- ÜDY1 Uluslararası Yolcu Taşımacılığı.
2- ÜDY2 Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı.
3- ÜDY3 Uluslararası Eşya-Kargo Taşımacılığı.
4- ÜDY4 Yurtiçi Eşya-Kargo Taşımacılığı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One