Yurt Dışı Borçlanma Yapanlardan Emeklilk İçin İstenilen Belgeler

2 Mart 2013 Cumartesi

Yurt Dışı Borçlanma Yapanlardan Emeklilk İçin İstenilen Belgeler: Bu yazımızda Yurt Dışı Borçlanma Yapanlardan Emeklilk İçin İstenilen Belgeler hakkında bilgi vereceğiz. Yurt dışı borçlanma yapanlar emekli olmak için aşağıda bulunan belgeleri "Sosyal Güvenlik Kurumu" SGK ya vermek zorundadırlar.

Borçlanılan yurtdışı sürelerine göre:

  • Malullük, yaşlılık ve emekli aylığı bağlanabilmesi için “Tahsis Talep, Beyan ve Taahhüt Belgesi’ne ek olarak “3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Talebinde Bulunanlara Mahsus Beyan ve Taahhüt Belgesi” ve yurtdışında çalıştığı işyerinden ayrıldığını, varsa ikamete dayalı bir sosyal sigorta yada sosyal yardım ödeneğinin sona erdiğini gösterir belgenin, Ölüm aylığı bağlanabilmesi için “Tahsis Talep, Beyan ve Taahhüt Belgesi” ile birlikte aylık bağlanacak olan hak sahibinin durumuna uygun olan belgelerin (öğrenci belgesi, kazanç belgesi, sağlık kurulu raporu ), ibraz edilmesi zorunludur.


Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi ile 3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Talebinde Bulunanlara Mahsus Beyan ve Taahhüt Belgesi örnekleri, Kurumun ilgili ünitelerinden temin edilebileceği gibi, başvuru sahiplerince Sosyal Güvenlik Kurumunun www.sgk.gov.tr Internet adresinde bulunan “Yurtdışı - Form ve Dilekçeler” bölümünden indirilebilir.

 

1 yorum

  1. abdullah sekercileroglu diyor ki:ben 12 03 1968 doluygumum ben ilk sskli ise baslamam 01 05 1986 da su anda sgk tarim sigortasini udemekteyim 7 yil oldu tarimi udemeye baslamam su anda 3220 gunum var 3600 u tamamlamak icin kalani askerlik borclama yaparsam hemen emekli olabilirmiyim tabiki tarim sigortasindan

    YanıtlaSil

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One