Ssk Prim Sorgulama T.C. ile Şifresiz

12 Mart 2013 Salı

"Sosyal Sigortalar Kurumu" (Ssk) Prim Sorgulama T.C. İle , "Sosyal Sigortalar Kurumu" (Ssk) Prim Öğrenme Şifresiz: SSK prim aldığınız brüt ücret ikramiye ve istihkaklardan yapılan kesintiyi "Sosyal Sigortalar Kurumu" ssk prim sorgulama ise adınıza yatırılmış primlerle çalışma gün sayılarınızı sorgulamayı belirtmektedir.

Burada prim kelime anlamından farklı kullanılmaktadır. İşveren tarafından teşvik edici bir ödeme olmasına rağmen ssk da ise kanunen belirtilen oranlarda yapılan kesintiyi göstermektedir. Bu yazımızda "Sosyal Güvenlik Kurumu" (SGK) primi sorgulama 2013 E-Devlet şifresi ve şifresiz T.C. Kimlik no ile öğrenme nasıl yapılır gösterilecektir.

"Sosyal Güvenlik Kurumu" SGK nın resmi internet sitesi Sgk.gov.tr den E-Devlet şifresine ihtiyaç olmadan T.C. Kimlik numarası ile veya sicil numarası ile görüntülediğiniz gibi E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifreniz ile turkiye.gov.tr adresinden de bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Primleri işveren yatırmaktadır.

Şifresiz T.C. kimlik bilgileri ile sorgulama yapmak için Buraya Dokunun

6 aylık görüntüleme sayfası için Buraya Dokunun (Kısa Süreli Sorgu)

E-Devlet şifresi ile sorgulama yapmak için Buraya Dokunun (Prim Ödeme Günü de Görebilirsiniz)

Eğer amacınız oranları öğrenmek ise prim iş kazası meslek hastalığı oranı sigortalı payı % 0 genel sağlık sigortası oranı sigortalı payı 5 malüllük yaşlılık ve ölüm için sigortalı payı % 9 toplam oranı %14 dür.

Not: (Prim borçlarında zaman aşımı 10 yıldır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One