5510 Sayılı Kanuna Göre Hastalık Sigortası Nedir ? Yararlanma Şartları Nelerdir ?

23 Nisan 2013 Salı

5510 Sayılı Kanuna Göre Hastalık Sigortası Nedir ? Yararlanma Şartları Nelerdir ?: 5510 sayılı kanuna göre hastalık sigortası nedir sağlanan haklar yapılan yardımlar nedir bu hak ve yardımlardan yararlanma şartları nelerdir ?

Kanunun 15 inci maddesinde hastalık hali, sigortalının iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan ve iş göremezliğine neden olan rahatsızlıklar olarak tanımlanmaktadır.

Kanunun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine istinaden, Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile 5 inci maddesinin (b) bendi kapsamında sayılan aday çırak, çırak ve işletmelerde eğitim gören öğrenciler ile (g) bendi kapsamında sigortalı sayılan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilecektir. Bu sigortalılar dışındakilere hastalığa bağlı geçici iş göremezlik ödeneği ödenmeyecektir.

Sağlanan haklar ve yararlanma şartları:

Bu sigorta kolunda hastalık haline bağlı olarak ortaya çıkan iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir.

Geçici iş göremezlik ödeneği ödenebilmesi için:

a- İstirahatın başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin sona ermemesi,

b- İş göremezliğin başladığı tarihten önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması,

c- Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması gerekmektedir.

1 yorum

  1. 22 10 1952 doğumluyum 09 1966 ssk girişim toplam gfcn sayım 1300 gfcn 2004 yılı 3. ayında (mart) bağkur girişim 05 2011 bağkur cıkışım 7 yıl 3 ay bağkur lulık sfcrem acaba emelki olabilmem ie7in hangi şartların oluşması gerekli saygılarımla

    YanıtlaSil

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One