Adınıza Kayıtlı Hat Sorgulama

23 Nisan 2013 Salı

Adınıza Kayıtlı Hat Sorgulama: Merhaba, bu sistem sayesinde sizin adınıza sizden habersiz gsm telefon hattı açılmış mı onu öğrenebiliryorsunuz. Adıma açılmış gsm hat varmı, adıma açılmış hatlar, adıma açılmış kaç hat var sorgulamalarını https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/sorgu.php adresinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), vatandaşların haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatları iptal ettirmek için “İnternet Üzerinden Hat Sorgulama hizmeti başlatıyor.

Başkaları tarafından kimlik bilgileri kullanılarak kendilerinden habersiz cep telefonu alınıp alınmadığını merak edenler, 2 Ocak 2013 tarihi itibariyle BTK’nın internet sayfasında açılacak olan hat sorgulama bölümünden kimlik numaralarıyla adlarına başka hat açılıp açılmadığını öğrenebilecek.

Abonelerin TC Kimlik Numaralarını kullanarak güvenli bir ortam içerisinde üst bağkantıdaki internet sayfası üzerinden şahısları adına kayıtlı hat sayısını sorgulabilecekler.

İnternet sitesinde yaptıkları sorgulama sonucunda adlarına kayıtlı ancak başkaları tarafından kullanılan telefon bulunduğunu tespit edenler, bu hatları ilgili GSM firmasını arayarak iptal ettirebilecek. Habersiz açılan cep telefonu hatlarının farklı amaçlar için kullanılması nedeniyle zaman zaman vatandaşlar mağdur olabiliyor.

Adınıza Kayıtlı Hat Sorgulaması Yapabilmek İçin Buraya Dokunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One