Bağkura Borcu Olanlar Ssk’lı Çalışırsa Sağlık Yardımı Alabilir mi ?

23 Nisan 2013 Salı

Bağkura Borcu Olanlar Ssk'lı Çalışırsa Sağlık Yardımı Alabilir mi ?: Bağkura borcu olanlar bağkur borcunu yapılandıranlar ssk lı bir işe girerse yada başka bir işyerinde işe başlarsa sağlık yardımı alabilirmi.

Bağkura 60 günden fazla borcu olanlar sağlık yardımından yararlanamazlar. Fakat 6111 sayılı torba kanun ile getirilen yeniliklerden biride borçlular 5510 sayılı kanunun 4 a maddesine göre eski ismi ile ssk ya tabi sigortalı olarak çalışırlarsa sağlık yardımı alabiliyorlar. Bu durumda bağkur kapanıyar ssk açılıyor. Dolayısı ile hem sigortalı hemde bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık yardımı kapsamına alınıyor. Sgk senin borcun var git borcunu kapat sonra tedavi ol demiyor. Bu durumda olanlar aktivasyon işlemini yaptırarak işlemlerine devam etiriyorlar.

Bununla ilgili bir yaşanmış olayı anlatmak isterim . Kanser tedavisi gören bir kişi bağkur borcundan dolayı sağlık hizmeti alamıyordu. Sigortalı çalışmaya başlasa sağlık yardımı almak için süre uzundu. Maalesef tedavi olamadan vefat etti. Şu an kanser tedavileri için ücret alınmıyor. Diğer tedaviler için 30 gün sigortalılık sonrası istenilen hastaneye gidilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One