Asgari Ücret Vergisi ve Agi Kalkıyor

23 Nisan 2013 Salı

Asgari Ücret Vergisi ve Agi Kalkıyor: Asgari ücretten alınan vergi kalkıyor. Dolayısı ile buna bağlı olarak verilen agi de kalkacak. Yeni Anayasa da bulunan sosyal güvenlik bölümüne asgari ücretten vergi alınmaz maddesi konuldu. Verilen vergiye bağlı olarak kişinin durumuna göre çalışanlara agi ödemesi yapılıyordu agi de kalkacak.

Asgari ücretten ne kadar vergi alınıyordu ?

Brüt asgari ücret 2012 Temmuz için 940,50 TL dir. İşçiye ait sgk primleri ve işsizlik primi düştükten sonra kalan kısma vergi uygulanıyor. Bu rakamda 119 .92 TL ye denk geliyor. İşçiye verilen asgari geçim indirimi eski ismi ile vergi iadesi (Agi hesaplama sayfasına bakınız) 113,03 TL ye kadar iade ediliyor. Bekar 66,49 TL alıyor. Sonuç olarak asgari ücret vergisi ile Agi arasındaki fark kadar işçiler kazanacak. Tabi ki Anayasa maddesine göre düzenlenecek mevzuat da başka bir uygulama yapılmazsa durum budur. Vergi kalkınca bugün itibariyle en fazla 53,42 lira maaş artacak en az ise 6,88 TL artacak. Bazı işverenler çalışanlara agi yi vermiyordu. Bu sorunlarda ortadan kalkmış olacak . Asgari ücret sayfamızdan vergi miktarları ve hesaplanışında görebilirsiniz.

Agi vergi ile ilişkilendirilmeden aile yardımı şeklinde verilebilir.Bu durumda tüm çalışanların maaşına 119,92 zam gelir. Agi de ödenmeye devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One