SGK Erken Emeklilik İmkanı Var mı Yok mu?

10 Mayıs 2013 Cuma

Son günlerde gündeme bomba gibi düşen bir bilgi birçok kişiyi heyecanlandırmıştır. SGK'dan erken emeklilik çalışması yapıldığı böylece yaş şartını bekleyen milyonlarca kişiyi ümitlendirmiştir. SSK'da yapılan farklı bir çalışma erken emeklilik konusuna gelmiş ve yanlış anlaşılmıştır.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamu oyunda çıkan haberlere karşın bilgilendirme amaçlı bir açıklama yapmış; böyle bir düzenlemenin yapılmayacağını 74 milyar gider varken erken emeklilik yaparak yeni giderler eklemenin mümkün olmadığını söylemiştir. Bu haberle milyonlarca kişi için umutlar suya düşmüştür.

Erken emeklilikte kadınların avantajı bulunmaktadır. Kadın sigortalılar 58 yaşını doldurmuş olanlar ve 4500 prim gün sayısını doldurma şartı ile kısmi emekli olma hakkını kazanacaklardır. Burada yaş şartını vurgulamak gerekir. Çünkü prim gün sayısı şartını tamamlayanlar 58 yaşına girdiklerinde değil 58 yaşını doldurup 59 yaşına girdiklerinde maaş almaya hak kazanırlar. Ayrıca kadınların doğum borçlanması onlara her çocuk için 2 yıl kazandırmaktadır. Doğumdan önce sigortalı olarak çalışıyor olma şartı bulunmaktadır. Bu borçlanma şuanda ödenebileceği gibi emekliliğe yakın bir tarihte de ödenebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One