İnternetten Emeklilik Başvurusu Yapma

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Sosyal Güvenlik Kurumu, e-devlet işlemleriyle her alanda olduğu gibi emeklilik işlemlerinde de bürokrasinin zaman alması ve evraksal işlemlerin yoğunluğunu azaltmak amacıyla emeklilik başvurularını internet üzerinden online yapmayı sağlamıştır. Böylece kişiler emeklilik işlemleriyle uzun zaman geçirmeyecek ve aylık bağlanma süresi kısalmıştır. Ayrıca internet üzerinden yapılan başvuru sonucu bireye SMS yoluyla da bildirilmektedir. Bu sayede kişiler hiç bir kuruma gitmeden ve zaman kaybetmeden işlemlerini online yapabilecekler. Bu sistemden Sgk ve BAĞ-KUR'lu kişiler yararlanabilmektedir.

Öncelikle bir e-devlet şifresi edinilmeli ve SGK internet sitesinden emeklilik işlemleri seçilerek işlem yapılmaktadır. Gerekli bağlantı tıklandıktan sonra gelen form doldurulur ve başvuru sonucu cep telefonuna SMS ile istenebilmektedir. Daha önce tahsis talep belgesi ve beyan taahhüt belgesi doldurularak ilgili bizzat giderek ya da posta yoluyla başvurulmaktaydı.

Başvuru işlemlerinde gerekli bağlantı tıklandıktan sonra Kimliği Şimdi Doğrula butonuna basılarak T.C kimlik no ve e-devlet şifresi girilerek emeklilik başvuru paneline giriş yapılır. Bilgiler girildikten sonra başvuru tamamlanır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One