İş Kazası Sonucu Sağlanan Haklar Nelerdir?

15 Mayıs 2013 Çarşamba

İş kazasından dolayı ölen sigortalıya cenaze ödeneği adı altında ödeme yapılır; belli bir gelir bağlanan kız çocuklarına evlilik ödemesi yapılır; iş kazasından dolayı ölen sigortalının hak sahiplerine gelir bağlanır; sürekli iş göremezlik maaşı bağlanır; sigortalının geçici iş göremezlik durumunda da günlük geçici iş göremezlik ödeneğine hak kazanır.

Sağlık yardımları adı altında çeşitli yardımlar yapılır. Doktor muayenesi, gerektiğinde yatılı tedavi, bu süreçteki ilaç ve diğer gerekli olan malzemelerin karşılanması ve tabii ki hekim muayenesi, iş kazası sonucu sağlanan haklardandır.   Sigortalıya çalışma günü ve pirim süresi fark etmeksizin, istirahat için ayrılan her güne iş göremezlik ödeneği yapılır.  Her türlü protez, araç ve gereçlerin temin ve onarımını kurum karşılar.

Tedavinin gerektirdiği durumlarda sigortalı yurt dâhilinde başka yere gönderilebileceği gibi, zorunlu masrafların da karşılığı ödenir.  Ölümle sonuçlanan iş kazalarında cenaze masrafı ödemeleri yapılır.

Yine iş kazası ve meslek hastalığı sebebiyle ölen sigortalının hak sahiplerine de gelir bağlanır. Yurt içinde tedavisi bulunmayan, fakat yurt dışında kısmen de olsa tedavi edilebilen durumlarda gidiş-dönüş yol paraları ve çeşitli zorunlu masrafların ödenmesi de iş kazası sonucu sahip olunan haklardandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One