SGK Borcunu Ödemeyenlere E-Haciz İşlemleri

10 Mayıs 2013 Cuma

Sosyal Güvenlik Kurumu, ödenmemiş prim borcu ve faiz borçlarına karşın Mart ayından itibaren e-haciz uygulaması başlatmıştır. SGK, ileri ki günlerde birçok borçluya ödeme emri gönderecek. Bu çalışma eşliğinde Türkiye Bankalar Birliği'ne üye 30 mevduat ve 4 katılım bankası ile protokol imzalanmış durumdadır. Borçlulara yapılan tebligat sonucunda halen borcunu ödemeyenlere e-haciz işlemi uygulanacaktır. Yani bankada belirli bir mevduat hesabınız ve paranız varsa veya herhangi bir hesapta mevduatınız bulunuyorsa her an icra şerhi konularak haczedilebilir.

E-haciz işleminde öncelikle borçlunun banka hesaplarına ve taşıtlarına icra şerhi konulacak, sonrasında da menkul ve gayrimenkullerine haciz gelecektir. Tüm bu işlemlere rağmen ödenmeyen borçlar için haciz altındaki taşıtlar ve gayrimenkuller satılara paraya çevrilecektir. Ayrıca mal bildiriminde bulunmayanlara hapis cezası gelecek.

SGK'nın ortalama 27 milyar lira ödenmeyen borcunu bu şekilde tahsil etmesi planlanmaktadır. Eğer bu kuruma borcu olanlar bunlarla karşılaşmamak istiyorsa bunun için ödeme yapmalı eğer ödeme yapamıyorsa kuruma gidip anlaşma yapmak suretiyle borcuna ödeme planı yaparak işlemlerini gerçekleştirmelidir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One