Memur Çocuğuna Kreş Yardımı

17 Mayıs 2013 Cuma

Meclis başkanlığına sunulan teklife göre, kanun yasalaşırsa devlet memurlarına çocuk başına 129 TL kreş yardımı adı altında ödeme yapılacak. Sunulan kanun teklifi, hem devlet memurlarına kreş yardımı yapılması hem de çocuk bakım evi kurulması başlıklarını içeriyor. 0-6 yaşındaki çocukların bakılabilmesi, emziren annelerin çocuklarını emzirebilmeleri için işverenin kuracağı bakımevi konusuna değiniliyor.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, memur ailelerinin yaşadığı ekonomik güçlüğü vurgulayarak, okul öncesi çocukların bakımı ve eğitimi için bir bütçe ayırmak gerektiği konusuna dikkatleri çekti.

Okul öncesi çocukların kişisel gelişiminin önemini vurgulayıp, bunun da en fazla yaşıtlarıyla kuracağı iletişimle sağlanacağını, öğrenme çağındaki bu çocukların el becerilerinin gelişimi ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak vermek gerektiğini, eğitim alabilmenin önündeki ekonomik engellerin kaldırılması gerekliliğini anlattı Seyfettin Yılmaz.

Memur çocuğuna yapılacak kreş yardımı, bütün ailelerin çocuklarına eşit eğitim imkânı sunacak. Okuma seviyesi düşük olan ülkemizde bu oranı bir nebze yükseltmek için bu yardımın yapılması gerekliliği vurgulanıyor.

Kişisel becerilerinin ve kişilik özelliklerinin temellerinin atıldığı bu dönemde çocuklara sağlanacak bütün imkânlar, ülkemizin gelişimi açısından büyük önem arz etmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One