Memurların Emekli Maaşı Artıyor

9 Mayıs 2013 Perşembe

Milyonlarca memuru ilgilendiren maaş, derece ve kadro hakkında ciddi değişikler gündem konusu olmuştur. Memurların yıllık izin haklarını ve çalışma şartlarını iyileştiren 5. madde kabulünden sonra farklı ve önemli değişiklikler için çalışma başlatılmıştır.

2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi sağlamak, yardımcı hizmetler sınıfındaki personele ek gösterge verilmesi çalışmalar dahilindedir. Bir memur için derece atlamak, memurun maaşının artmasını sağladığı gibi emekli aylık tutarlarını da etkilemektedir. Memurun ek göstergesi, özel hizmet tazminat, derece ve harcırah gibi hakların derece bağlı olarak artmaktadır. Bunlar daha sonra emeklilik maaşı ve tazminatını da yükseltmektedir. Memurlukta göreve başladıktan sonra her yıl kademe ve her üç yılda bir derecesi yükseliyor ve buna bağlı olarak maaşta artmaktadır. Memurların öğrenim durumları da derecelerini etkilemektedir. Memurlukta eğitim durumlarına bağlı olarak belirli bir dereceden göreve başlanıyor ve gelebilecekleri en yüksek derece de buna bağlı olarak değişmektedir.

Memurun çalışma şartları ve dereceleriyle ilgili çalışmalar devam etmekte, bu çalışmalar tasarı halindedir, kısa zamanda açıklığa kavuşacaktır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One