Eş Öldükten Sonra Nikahsız Yaşamak Maaş Almaya Engel midir?

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Eş öldükten sonra dullara bağlanan maaşın devam edebilmesi için yeniden bir evlilik yapılmaması gerekmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni bir projeyi hayata geçirme aşamasındadır. Buna göre sosyal yardım projesi, kişilere yakacak, sağlık, eğitim ve gıda yardımında bulunulacaktır.

Yardıma muhtaç olanlar Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi il ve ilçe sınırlarındaki Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapacaklar. Bu başvuru sayesinde iki ayda bir 500 lira ek ödeme alabileceklerdir. Bu yardımı almalarında dul aylığı almalarının bir mahsuru yoktur. Çalışabilecek durumda olan bayanlar İŞKUR'a kayıt edilecekler. Her ay bilgileri hakkında güncelleme yapılarak kontrol edilecekler. Fakat burada önemli bir nokta vardır. Bu yardımı almaya hak kazandıktan sonraki dönemlerde evlilik haricinde de nikahsız bir birliktelik söz konusu ise yardım kesilecektir.

Bunun haricinde eşi ölen yada eşinden ayrılan kişi evlendiğinde aylığı kesilir. Yahut eşiyle ayrıldıktan sonra aynı evde yaşayan yetimin aylığı kesilirken, eşi ölmüş fakat başka biriyle nikahsız birliktelik yaşayanların aylıkları kesilmeyecektir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One