İşten Ayrıldıktan Sonra Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Süresi

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Geliştirilen Genel Sağlık Sigortası sayesinde sigortalının sağlık hizmeti alması kolaylaştırılmıştır. Bunun için son bir yıl içinde 30 gün prim ödeme şartıyla her türlü sağlık yardımından faydalanabilmektedirler. Daha önce memurlar işe başladıklarından itibaren kapsama giriyorken SSK'lı çalışanlar kendilerinin sağlık hizmetlerinden faydalanması için 90 gün, eş ve çocukları için 120 gün prim ödemesi gerekmekteydi.

BAĞ-KUR'lular ise ilk tescili ise 8 ay, ikici de 4 ay beklemekteydi. Bu bekleme süreleri 5510 sayılı Kanunla birlikte herkes için eşitlenmiştir. Kanun yürürlüğe girdikten sonra memur, işçi ve esnaf son bir yıl içinde 30 gün prim ödemesi olduğunda her türlü sağlık hizmetinden yararlanabilmektedir. Eş ve çocuklar için fazladan prim ödemesi de kaldırılmıştır. 4/b'li olanlar yani eski adıyla Bağ-Kur'lular için SGK'ya 60 günden fazla prim ödemesi yapmaları gerekmektedir.

Bağ-Kur'lu ya da memur işten çıktıktan sonra 10 gün daha sigortalılık durumu devam eder. Son bir yıl içinde 90 gün prim ödenmiş ise toplam 100 gün sağlık hizmetlerinden kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler yararlanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One