Memurlar Yılda 12 Yerine 15 Maaş Alacak

9 Mayıs 2013 Perşembe

Yeni çalışmalar doğrultusunda sadece teknik kadrodaki memurlara, rotasyon bölgesine gidildiğinde ve burada 4 yıl kalınması şartıyla yılda 12 maaş yerine 15 maaş verilecektir. Çalışma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak çalışmada rotasyon çalışmasına göre zorunlu görev yeri değişimi 2.2 milyon memur için değil %10'luk kısmı için istenmektedir.

Taslak çalışmaya göre düz memurlar rotasyona tabi tutulmayacak, bulundukları yerde görevlerine devam edeceklerdir. Rotasyona tabi tutulacak personel sağlık, sosyal hizmetler, teknik ve eğitim ile din hizmetleri kadrolarındaki memurlar da olacaktır. 22 ilde zorunlu görevlendirilme planı oluşturulmuştur. Genellikle doğu ve güneydoğu bölgeleri ile memur ihtiyacı karşılanamayan yerler kapsam dahilinde olacaktır.

Rotasyona tabi tutulacak memurlar, deneyimli olacaklar; hiçbir memur ilk görevi olarak rotasyon illerine gönderilmeyecektir. Memur rotasyon görev yerinde 4 yıl kalacak, bu süre zarfı içinde memura 12 maaş değil 14 veya 15 maaş ödemesi yapılması planlanmaktadır. Maaş iyileştirmesi olarak %30 zam da farklı bir seçenek olarak düşünülmektedir. Fakat Maliye Bakanlığı'nın bu uygulamaya, Bakanlığa yeni bir yük getireceğinden henüz sıcak bakmadığı da söylenmektedir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One