İşveren Rapor Aldığım Günlerin Ücretini Kesebilir mi?

15 Mayıs 2013 Çarşamba

İş görmezlik ödeneği belirli rahatsızlıklarla işine raporlu olarak devam edilemeyen günler için SGK'nın yaptığı ödemedir. Bu ödeme 5510 sayılı Kanunun 18 inci maddesince düzenlenmiştir. Sgk'nın yetki verdiği hekim ve sağlık kuruluşlarından rapor alınması şartıyla, iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle alınan istirahatlar için herhangi bir pirim ödeme gün şartına bakılmaksızın raporlu olunan her gün için ödeme yapılır.

Analık yani gebelik halinde istirahat süresinin başladığı tarihten bir yıl önce ve içerisinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi olma şartıyla her gün için ödeme yapılır. Bunların dışında kalan rahatsızlıklar, hastalık ve kaza halinde ise istirahat süresinin başladığı tarihten önceki bir yılda en az 90 gün prim bildirilmiş olma şartıyla istirahatin üçüncü gününden itibaren her gün için ödeme yapılmaktadır.

Örneğin iş kazası ve gebelik haricindeki rahatsızlığınız için  10 günlük rapor aldığınızda bu raporun 8 gününü SSK iş görmezlik ödeneği adı altında öder. Fakat kalan 2 günü ne SGK ne de işveren ödemek zorunda değildir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One