Bağ-Kur Borcu Olan Babam Öldü. Anneme Aylık Bağlanır mı?

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Sigortalı olan bir çalışanın ölmesi halinde eşine ve çocuklarına ölüm aylığı bağlanmaktadır. Ölüm aylıklarında eşlerde cinsiyet fark etmez. Ölen erkek ise bayana, bayan ise erkeğe ölüm maaşı bağlanır. Bu aylık sigortalı olarak çalışan kişinin aldığı aylıktan fazla olmamaktadır.

Ölen sigortalının hak sahipleri olarak eşi ve çocukları gösterilir. Belli durumlarda sigortalının maaşı eşine ve çocuklarına bağlamaktadır. Ölüm sonrasında geride kalan hak sahiplerine maaş bağlanması için şu şartların olması gerekmektedir. Ölen kişi SSK’lı ise bin sekiz yüz gün prim ödemiş olması gerekir ya da beş yıldan fazla sigortasının bulunması ve bu beş yıl içinde her yıl 180 gün sigortasının ödenmiş olması gerekir. Ölen kişi BAĞ-KUR’lu ise en az beş yıllık priminin ödenmesi halinde eşine ve çocuklarına maaş bağlanır.

Bağkur borcu olan bir çalışanın ölmesi halinde ne eşine ne de çocuklarına hiçbir şekilde maaş bağlanmaz. Genel sağlık sigortasının primlerinin de yatırılmaması da maaş bağlamasına engel oluşturur.

1 yorum

  1. mehmet taştan diyor ki:bir arkadaşım arlkseiği yatırırsam sigorta başlangıcını askere gitme tarihine e7ektiğini sf6yledi bunun aslı varmı askere gidiş tarihim 1993 sigorta girişim 1999 arlkseiği yatırırsam1993 e mi e7ekecek MEHMET TAŞTAN

    YanıtlaSil

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One